Δεν θα θανατωθεί ο λευκός τίγρης που κατασπάραξε φύλακα

Καταγής μέσα στο κλουβί τραυματισμένος, βρέθηκε ο φύλακας Ακίρα Φουρούσο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και από εκεί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Η επίθεση σημειώθηκε στον ζωολογικό κήπο της Χιρακάουα, στην Καγκοσίμα (νότια Ιαπωνία), όπου βρίσκονται τέσσερις λευκές τίγρεις, ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση.

Αν και έφτασαν νωρίς οι διασώστες στο σημείο το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν ήταν να ναρκώσουν από απόσταση το ζώο, έναν αρσενικό τίγρη ηλικίας πέντε ετών με το όνομα Ρίκου, διευκρίνισε ο ζωολογικός κήπος.

Η οικογένεια ζήτησε να μη θανατωθεί ο λευκός τίγρης

«Δεν έχουμε την πρόθεση να θανατώσουμε τον Ρίκου και σκοπεύουμε να τον κρατήσουμε επειδή μας το ζήτησε η οικογένεια του θύματος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τακούρο Ναγκασάκο, ένας από τους υπευθύνους του ζωολογικού κήπου.

Ο ζωολογικός κήπος παρέμεινε σήμερα ανοικτός, όμως ο τομέας των τίγρεων είχε απομονωθεί επειδή «η αστυνομία συνέχιζε τις έρευνες», διευκρίνισε ο Ναγκασάκο.

Ο Ρίκου, με μήκος περίπου 1,8 μέτρο και βάρος 170 κιλά, έχει γεννηθεί σ’ αυτόν τον ζωολογικό κήπο, όπως και άλλες δύο λευκές τίγρεις.

Οι επιθέσεις τίγρεων είναι εξαιρετικά σπάνιες στην Ιαπωνία. Η τελευταία χρονολογείται από το 2008, όταν ένας τίγρης της Σιβηρίας είχε σκοτώσει έναν εργαζόμενο του ζωολογικού κήπου που προσπαθούσε να ενθαρρύνει το ζώο να ζευγαρώσει.

Το 1997, ένα ζευγάρι Ιαπώνων είχε δεχθεί επίθεση και είχε σκοτωθεί από τίγρεις σ’ ένα πάρκο για σαφάρι στην κεντρική Ιαπωνία.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE