Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Τουρκία: Αποφυλάκιση του πάστορα ή νέες κυρώσεις

Να αφεθεί άμεσα ελεύθερος, ο πάστορας Άντριου Μπράνσον, απαιτούν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, απειλώντας πως σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρξουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.

«Έχουμε επιπλέον μέτρα, τα οποία σχεδιάζουμε να λάβουμε, εάν δεν τον αφήσουν σύντομα ελεύθερο» υπογράμμισε ο Μνούτσιν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η λίρα κατέγραψε πτώση μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών. «Δεν αποδείχθηκαν καλοί φίλοι» είπε από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. «Κρατούν έναν Χριστιανό πάστορα εκεί. Είναι αθώος» συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Επίσης, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ βοήθησαν την Τουρκία σε ένα συναφές περιστατικό, ωστόσο ο σύμμαχος της Ουάσινγκτον στο ΝΑΤΟ δεν ανταπέδωσε τη χάρη. «Θέλουν να έχουν υπό κράτηση τον θαυμάσιο πάστορά μας. Δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σωστό» σημείωσε.

Ο Άντριου Μπράνσον, με καταγωγή από τη Βόρεια Καρολίνα, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016 από τις τουρκικές αρχές. Κατηγορείται για κατασκοπεία και «τρομοκρατική» δραστηριότητα και έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η χώρα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, βρίσκεται έτσι αντιμέτωπη με ένα ακόμα χτύπημα. Χθες, Τετάρτη, τουρκικό δικαστήριο, απέρριψε ένα ακόμα αίτημα απελευθέρωσης του πάστορα, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες τρομοκρατίας.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE