Σοκ ξανά στις ΗΠΑ: Πάνω από 2.500 θάνατοι από κορονοϊό σε 24 ώρες

Το δεύτερο κύμα εξάπλωσης του κορονοϊού στις ΗΠΑ συνεχίζει να σαρώνει ζωές χωρίς έλεος. Οι μέρες θυμίζουν όλο και περισσότερο εκείνες της άνοιξης, όταν η χώρα θρηνούσε χιλιάδες νεκρούς καθημερινά.

Ο νεότερος απολογισμός στις ΗΠΑ είναι και πάλι τραγικός. Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έχασαν τις τελευταίες 24 ώρες τη μάχη με την COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός. Είναι ο βαρύτερος απολογισμός από τον περασμένο Απρίλιο.

Το τελευταίο 24ωρο, επίσης, στις ΗΠΑ καταγράφηκαν περισσότερα από 180.000 κρούσματα του SARS-CoV-2, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η προηγούμενη φορά που είχε ξεπεραστεί το επίπεδο των 2.562 θανάτων οι οποίοι καταγράφηκαν την Τρίτη (01.12.2020) ήταν στα τέλη Απριλίου, στην κορύφωση του λεγόμενου πρώτου κύματος της πανδημίας.

Παράλληλα, ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία έφθασε τους 99.000, επίπεδο ρεκόρ από την εκδήλωση της πανδημίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το COVID Tracking Project.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται πολύ ανησυχητική σε αρκετές μεσοδυτικές πολιτείες, όπως η Ιντιάνα και η Νότια Ντακότα.

Μερικές ημέρες μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, ειδικοί φοβούνται πως οι μετακινήσεις που έκαναν εκατομμύρια Αμερικανοί για να την περάσουν με τις οικογένειές τους θα προκαλέσει «εκτίναξη των κρουσμάτων προς τα πάνω που θα προστεθεί σε αυτή που καταγραφόταν ήδη», όπως το έθεσε ο Δρ. Άντονι Φάουτσι.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων διατηρείται επί το παρόντος στο επίπεδο (το πολύ υψηλό επίπεδο) των τελευταίων εβδομάδων.

Το φράγμα των 2.000 θανάτων σε μια μέρα, που οι ΗΠΑ ξεπέρναγαν συχνά την άνοιξη, ξεπεράστηκε ξανά αρκετές φορές τις τελευταίες περίπου δύο εβδομάδες.

Οι ΗΠΑ, η χώρα που υφίσταται μακράν το σκληρότερο χτύπημα από την πανδημία του νέου κορονοϊού σε απόλυτους αριθμούς, έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 270.450 θανάτους επί συνόλου 13,7 εκατομμυρίων μολύνσεων.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE