Ρωσία: Πάνω από 8.300 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ρωσία αυξήθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατά 8.338, φθάνοντας συνολικά τις 370.680.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ οι νεκροί ανήλθαν σε 161 μέσα σε 24 ώρες, ενώ συνολικά έχουν φθάσει τις 3.968.

Στη ρωσική πρωτεύουσα ο αριθμός των κρουσμάτων το τελευταίο εικοσιτετράωρο έφθασε τις 2.140 και είναι ο χαμηλότερος αριθμός κρουσμάτων που έχει καταγραφεί από τις 23 Απριλίου, ενώ οι νεκροί έφθασαν τους 73.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Μόσχα φθάνει τις 171.443, ενώ οι νεκροί φθάνουν τις 2.183.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Μόσχα πήραν εξιτήριο το τελευταίο εικοσιτετράωρο 5.839 ασθενείς, δηλαδή 2,7 φορές περισσότεροι από τα κρούσματα που καταγράφηκαν, ενώ σε όλη την χώρα απονοσηλεύθηκαν 11.079 ασθενείς.

Στην Μόσχα αρχίζει από 1η Ιουνίου η σταδιακή άρση των περιοριστικών

Στην ρωσική πρωτεύουσα από 1ης Ιουνίου θα αρχίσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω του κορονοϊού, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργγκέι Σομπιάνιν, κατά την διάρκεια βιντεοσύσκεψης που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Σομπιάνιν θα ανοίξουν όλα τα εμπορικά καταστήματα και καταστήματα που προσφέρουν οικιακές υπηρεσίες, όπως στεγνοκαθαριστήρια και καταστήματα επιδιορθώσεων, επισημαίνοντας ότι στον κλάδο αυτό απασχολούνται 300.000 εργαζόμενοι, ενώ οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να βγαίνουν από τα σπίτια τους για να κάνουν τους περιπάτους τους , αλλά βάσει ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός.

«Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να δώσουμε στους Μοσχοβίτες την δυνατότητα να βγουν από τα σπίτια τους, να περπατήσουν στις αυλές τους, στα πάρκα και στους κοινόχρηστους χώρους, παρότι αυτό είναι μια δύσκολη απόφαση» δήλωσε ο Σομπιάνιν. Ωστόσο η έξοδος αυτή από τα σπίτια, είπε ο δήμαρχος της Μόσχας πρέπει να γίνει βάσει ενός χρονοδιαγράμματος απλού και προσιτού σε όλους, ώστε να μην βγουν όλοι μαζί ταυτόχρονα.

Ο Σεργκέι Σομπιάνιν, δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας είναι πανέτοιμη για όλες τις σχετικές προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν σε σχέση με την διοργάνωση της παρέλασης της Νίκης που θα γίνει στις 24 Ιουνίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν από την πλευρά του δήλωσε ότι η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού στην Μόσχα σταθεροποιείται όπως και γενικά στην Ρωσία, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε κατά δύο φορές στην ρωσική πρωτεύουσα σε σχέση με τους σοκαριστικούς αριθμούς κρουσμάτων που είχαν καταγραφεί στις αρχές Μαΐου. Παράλληλα επισήμανε, ως ενθαρρυντικό στοιχείο το γεγονός ότι σε καθημερινή βάση παίρνουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία πολλοί περισσότεροι άνθρωποι που νόσησαν, από τους νέους ασθενείς που εισάγονται σ’ αυτά λόγω κορονοϊού.

Όλοι οι Μοσχοβίτες θα μπορούν από τις 27/5 να κάνουν δωρεάν τεστ αντισωμάτων

Όλοι οι κάτοικοι της Μόσχας θα έχουν την δυνατότητα από την 27η Μαΐου να κάνουν δωρεάν τεστ αντισωμάτων του κορονοϊού σε 30 πολυιατρεία της ρωσικής πρωτεύουσας, δήλωσε η αντιδήμαρχος της Μόσχας Αναστασία Ράκοβα.

Οι Μοσχοβίτες που θέλουν να κάνουν τεστ αντισωμάτων κορονοϊού, θα εγγράφονται στους καταλόγους ηλεκτρονικά και θα ειδοποιούνται πότε θα προσέλθουν, ενώ η ηλεκτρονική ιατρική κάρτα που διαθέτουν θα ενημερώνεται για τα αποτελέσματα του τεστ, στα οποία θα καταγράφονται λεπτομερώς οι οδηγίες για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί ο παραλήπτης τους στην περίπτωση που οι τιμές των αποτελεσμάτων αποκλίνουν από τις φυσιολογικές τιμές.

Η αντιδήμαρχος της Μόσχας, είπε επίσης ότι προγραμματίζεται να γίνονται σε ημερήσια βάση 5.000 τεστ αντισωμάτων κορονοϊού χωρίς καμία επιβάρυνση.

Παράλληλα επισήμανε ότι στην Μόσχα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 2 εκατομμύρια τεστ κορονοϊού τα οποία όπως είπε μαζί με τα τεστ αντισωμάτων θα μας επιτρέψουν να γνωρίσουμε καλύτερα την κατάσταση της υγείας των Μοσχοβιτών ώστε να λαμβάνουμε έγκαιρα όλες τις αναγκαίες αποφάσεις.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE