Ιταλία: Στους 99 οι νέοι θάνατοι -Ο χαμηλότερος απολογισμός από τις αρχές Μαρτίου

Νεότερο απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού έδωσαν οι Αρχές στην Ιταλία, που δείχνει να βγαίνει από τον εφιάλτη της επιδημίας.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 225.886 Οι νεκροί έφτασαν τους 32.007. Παράλληλα, 127.326 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 225.435 και είχαν χάσει την ζωή τους 31.908 άνθρωποι ενώ 125.176 είχαν θεραπευθεί.

99 νεκροί σε ένα 24ωρο από τον κορωνοϊό

 

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 99 άνθρωποι και καταγράφηκαν 451 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 2.150 ασθενείς ανέρρωσαν από την Covid-19, νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Στο μεταξύ, 749 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 10.207 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο λόγω του κορωνοϊού. Για 55.597 έχει αποφασιστεί ο κατ’ οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του κορωνοϊού το τελευταίο εικοσιτετράωρο μειώθηκε σημαντικά με 224 λιγότερα κρούσματα. Παρουσιάζει μείωση ο αριθμός των νεκρών: έχασαν την ζωή τους 46 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιασθέντες είναι 216 λιγότεροι από χθες,.

Συνεχίζεται η αποσυμφόρηση στις ΜΕΘ

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τεσσαρακοστή τρίτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται και ο αριθμός ασθενών κορωνοϊού που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική μείωση του αριθμού των νεκρών του κορωνοϊού, με τον χαμηλότερο απολογισμό από τις αρχές Μαρτίου. Παράλληλα, εντυπωσιακή είναι και η πορεία μείωσης των νέων κρουσμάτων.

Σήμερα, κατά την πρώτη ημέρα πλήρους λειτουργίας των καταστημάτων, οι Ιταλοί προσπάθησαν να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα. Σε κλειστούς χώρους των εμπορικών επιχειρήσεων η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ η απόσταση μεταξύ των πελατών πρέπει να είναι τουλάχιστο ενός μέτρου. Θετικός, τέλος, είναι και ο απολογισμός της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο. Οι νεκροί μειώθηκαν στους 24, ενώ περιορίζεται και ο αριθμός των κρουσμάτων.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE