Κύθηρα: Μητροπολίτης προσήχθη γιατί άνοιξε την εκκλησία

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ να ανοίξει κανονικά τις εκκλησίες στο νησί, αψηφώντας έτσι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για να περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού. Παρά τους 13 νεκρούς που αριθμεί πλέον οι χώρα, οι καμπάνες στα Κύθηρα χτύπησαν ξανά προσκαλώντας τους πιστούς να προσέλθουν στους δύο ιερούς ναούς που λειτούργησαν χθες το απόγευμα, παρά τις συστάσεις των ειδικών για την αποφυγή συνωστισμού προκειμένου να μην εξαπλωθεί περαιτέρω ο νέος ιός.

Οπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο iefimerida.gr ο δήμαρχος Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης, στον Μητροπολίτη Κυθήρων έγιναν αυστηρές συστάσεις, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος. Όπως είπε ο κ. Χαρχαλάκης ο Μητροπολίτης έχει αποστείλει και επιστολές προς την Ιερά Σύνοδο με τις οποίες μεταξύ άλλων υπερασπίζεται τη θέση ότι το κράτος δεν μπορεί να κλείσει τις εκκλησίες.

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε εάν ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Μητροπολίτη, ο δήμαρχος Κυθήρων είπε ότι «περίπου 15 άτομα βρέθηκαν στις εκκλησίες του νησιού, στην μια εκ των οποίων χοροστάτησε και ο ίδιος».

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν: «Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ συνελήφθη γιατί την Παρασκευή άνοιξε τις πορτες του Μητροπολιτικού ναού του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων και κάλεσε τους πιστούς στη λειτουργία για τους Χαιρετισμούς, την οποια τέλεσε κανονικά, παρά τη σχετική απαγορευση, με τις καμπάνες να χτυπούν και να καλούν τους πιστούς να προσέλθουν στην εκκλησία. Παρουσιάστηκε στο ΑΤ του νησιού και υποστήριξε ότι δεν ειχε φτάσει η εγκύκλιος του Ιερωνυμου. Σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερος. Την επόμενη φορά θα περάσει αυτόφωρο. Ο ναός είναι μικρός και με τους ψάλτες και τους ηλικιωμένους που ήταν μέσα ο συνωστισμός ήταν αναπόφευκτος».

Υπενθυμίζεται ότι για το κλείσιμο των εκκλησιών είχε ενημερώσει πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω twitter. «Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις».

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE

Παράλογη χώρα

Απρ 08, 2020 Hits:31 ΑΠΟΨΕΙΣ