Χιος: Κάτοικοι εισέβαλαν σε ξενοδοχείο και κτύπησαν αστυνομικούς των ΜΑΤ

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην περιοχή του Καρφά, στη Χίο. Διαδηλωτές μπήκαν εντός του ξενοδοχείου και κτύπησαν άνδρες των ΜΑΤ

Κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο, όπου διαμένουν αστυνομικοί των ΜΑΤ, και κάποια στιγμή ορισμένοι διαδηλωτές μπήκαν εντός του ξενοδοχείου και πέταξαν έξω είδη ρουχισμού των ανδρών των ΜΑΤ.

 

Όπως αναφέρει το astraparis.gr, στη συνέχεια εμφανίσθηκε στο μπαλκόνι ένας άνδρας των ΜΑΤ με σορτσάκι, ο οποίος πέταξε ένα χημικό στους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα η κατάσταση να εκτραχυνθεί και να γενικευθεί η ένταση.

 

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε γίνει συμπλοκή μεταξύ ομάδας συγκεντρωμένων με λίγους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην περιοχή.

 

Μετά τις 14:30 η κατάσταση εκτονώθηκε και οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από το εν λόγω ξενοδοχείο και ορισμένοι μετέβησαν σε ένα δεύτερο, στην ίδια περιοχή, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν προκληθεί επεισόδια.

 

Tρείς αστυνομικοί από την Πάτρα οι οποίοι βρίσκονταν στο ξενοδοχείο έχουν τραυματιστεί ελαφρά.  Ο πρόεδρος της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΑχαΙας δήλωσε στο Tempo24.news: 

 

"Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που έγινε εναντίον των συναδέλφων μας. Ζητούμε την συλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών καθώς και την έρευνα σε βάθος για τυχον εντολές που δόθηκαν και έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές τους όπως μας καταγγέλλετε"

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΧΑΙΑΣ 

 

Η Ένωσή μας, καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση τετρακοσίων (400) περίπου ατόμων σε βάρος Αστυνομικών στα καταλύματα τους στην Χίο που έγινε σήμερα μεσημβρινές ώρες. Όπως ενημερωνόμαστε πολίτες που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις κατευθύνθηκαν προς το ξενοδοχείο που διαμένουν και εκτός έλεγχου εισέβαλαν στα δωμάτια των Αστυνομικών, τους ξυλοκόπησαν και άρπαξαν προσωπικά τους αντικείμενα. Αποτέλεσμα της επίθεσης είναι ο τραυματισμός οκτώ (8) Συναδέλφων μας, μεταξύ των οποίων τριών (3) Αστυνομικών που υπηρετούν στην Πάτρα και έχουν αποσπαστεί στο νησί και οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες διατάχθηκαν να δράσουν και ως ασπίδα απέναντι στο μαινόμενο πλήθος. Η Ένωσή μας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στην οποία καταγγείλαμε το συμβάν, ενώ ήδη έχει ενημερωθεί ο νομικός μας σύμβουλος ώστε να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες. Αναμένουμε έρευνα σε βάθος, άμεση σύλληψη των δραστών και την παραδειγματική τους τιμωρία αλλά και την τιμωρία οποιουδήποτε υπηρεσιακού παράγοντα θα αποδειχθεί ότι φέρει την οποιαδήποτε ευθύνη για αυτό το συμβάν.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματισθέντες Συναδέλφους μας, με τους οποίους επικοινωνήσαμε από την πρώτη στιγμή δηλώνοντας τους την αμέριστη στήριξη μας. Κανείς δεν έχει το  ̈δικαίωμα ̈ να θέτει την ζωή κανενός εργαζόμενου Αστυνομικού σε κίνδυνο.

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE