Οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να εμβολιάζουν πλέον και με τη... "βούλα

Σεμινάρια πιστοποίησης των Φαρμακοποιών προκειμένου να μπορούν πλέον με απόλυτη νομιμότητα να κάνουν στους πολίτες εμβόλια για την εποχιακή γρίπη ή και αντιτετανικό ορό, βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας και η πιστοποίηση των Φαρμακοποιών που θα συμμετάσχουν, εκτιμάται ότι θα διευκολύνει χιλιάδες πολίτες οι οποίοι πλέον, έχοντας την συνταγή του γιατρού, θα μπορούν να εμβολιάζονται με ασφάλεια στο φαρμακείο της γειτονίας τους, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία να πρέπει να βρουν και πάλι το γιατρό τους για να τους εμβολιάσει.

Ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εκπόνησαν ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα πιστοποίησης φαρμακοποιών για κάτι που ούτως ή άλλως γινόταν, καθώς εκτελούσαν συνταγές γιατρών με εμβόλια και αντιτετανικούς ορούς με την παρότρυνση των γιατρών να εκτελούνται οι ενέσεις στα φαρμακεία.

Η πιστοποίηση για την οποία τόσος λόγος γίνεται, έχει ως σκοπό την επικαιροποίηση της γνώσης των φαρμακοποιών όλων των γενεών και όλων των περιοχών της χώρας στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα. Μάλιστα έγινε με την επίβλεψη της Ιατρικής σχολής της Κρήτης και χρησιμοποιήθηκαν οι πλατφόρμες σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE