Δεν εμφανίστηκε ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης»

Τα μέλη της προανακριτικής έφτασαν στην ΓΑΔΑ αλλά ο προστατευόμενος μάρτυρας δεν εμφανίστηκε ποτέ.

 

Την βίαιη προσαγωγή του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» προκειμένου να εξεταστεί από μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής διέταξε ο εισαγγελέας, μετά την άρνησή του να μεταβεί στην ΓΑΔΑ. 

 

Ο Μάξιμος Σαράφης δεν εμφανίστηκε ως όφειλε την ώρα που είχε προγραμματισθεί και έτσι τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν να ζητηθεί η βίαιη προσαγωγή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα για την βίαιη προσαγωγή υπέγραψαν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ με το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση να μην συμφωνούν με την πρακτική αυτή. 

 

Αυτό είναι το τελευταίο σε μια σειρά γεγονότων που από το πρωί απασχολούν την επικαιρότητα όσον αφορά στην προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

 

 

Το πρωί, ο κ. Παπαγγελόπουλος δια του δικηγόρου του, Δημήτρη Τσοβόλα, επιχείρησε να μπλοκάρει την εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα καθώς κατέθεσε για δεύτερη φορά αίτημα εξαίρεσης του βουλευτή της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη από την προανακριτική επιτροπή με την αιτιολογία, ότι παρέστη, ως συνήγορος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σε πρόσφατη δίκη με αντίδικο τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, σχετιζόμενη με την υπόθεση Novartis, γεγονός που δημιουργεί δυσπιστία για την αμεροληψία του.

 

Το αίτημα εξαίρεσης Πλεύρη απορρίφθηκε ομόφωνα σε έκτακτη συνεδρίαση της προανακριτικής με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE