Κυβερνοεπίθεση σε ελληνικές ιστοσελίδες από Τούρκους

Συντονισμένη, μαζική κυβερνοεπίθεση δέχθηκαν το απόγευμα  της Παρασκευής οι ιστοσελίδες δημοσίων υπηρεσιών και συγκεκριμένα της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Οικονομικών, του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της ΕΥΠ. Οι δράστες φέρονται να προκάλεσαν τεχνητή κίνηση στις ιστοσελίδες, προκειμένου να δείχνουν πως έχουν υψηλή επισκεψιμότητα και να μην μπορούν οι άλλοι χρήστες να έχουν πρόσβαση σε αυτές.

Για κάποια ώρα οι ιστοσελίδες σταμάτησαν να λειτουργούν, ενώ κάποιες από τις παραπάνω υπηρεσίες, προκειμένου να γλιτώσουν τα χειρότερα, απενεργοποίησαν μόνες τους τις ιστοσελίδες τους. Πλέον το πρόβλημα αποκαθίσταται και οι περισσότερες ιστοσελίδες λειτουργούν κανονικά.

Την υπόθεση ερευνά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ τουρκικά μέσα υποστηρίζουν ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται ομάδα τούρκων χάκερς, που έκανε μάλιστα και σχετικές αναρτήσεις στο Facebook.

Συγκεκριμένα, η ομάδα «Anka Neferler Tim» φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, ενώ ανάρτησε φωτογραφίες από τις ιστοσελίδες των ελληνικών δημόσιων υπηρεσιών.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE