Κοινωνικό μέρισμα, ΚΕΑ, Επίδομα Παιδιού: Πότε η πληρωμή τους

 Νωρίτερα θα καταβληθούν, σύμφωνα με την πάγια διαδικασία, όλες οι παροχές και τα επιδόματα Δεκεμβρίου στους δικαιούχους ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

 

Δείτε αναλυτικά:

 

1) Κοινωνικό Μέρισμα 2019

 

Πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων θα βάλουν στη «τσέπη» τους το Κοινωνικό μέρισμα 2019 οι πρώτοι δικαιούχοι. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί των νοικοκυριών αναμένεται να «γεμίσουν» το πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου.

 

Υπνεθυμίζεται ότι πέρυσι η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr, λειτούργησε σε δύο φάσεις με την πρώτη καταβολή να ολοκληρώνεται στις 15 Δεκεμβρίου.

 

2) Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

 

Έως και τις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται η καταβολή του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) στους δικαιούχους.

 

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

 

3) Επίδομα παιδιού

 

Η καταβολή της νέας δόσης του επιδόματος παιδιού 2019 θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα από το προβλεπόμενο λόγω των γιορτών των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την πάγια διαδικασία του ΟΠΕΚΑ.

 

Η έκτη δόση που αντιστοιχεί στο 2μηνο Νοέμβριος - Δεκέμβριος αναμένεται να προπληρωθεί την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.

 

Υπενθυμίζεται ότι από χθες Τετάρτη (27/11) άνοιξε και πάλι για αιτήσεις επιδόματος παιδιού η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι στις 15 Ιανουαρίου 2020.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE