Όταν οι ανώτατοι δικαστικοί γίνονται μέρος του προβλήματος

 

Η εικόνα είναι τραγική. Ελένη Τουλουπάκη και Γιάννης Αγγελής, σε δημόσια αντιπαράθεση, δια των καταθέσεών τους, θυμίζουν περισσότερο… χούλιγκαν, και λιγότερο ανώτατους δικαστικούς.

 

Βεντέτες εντός του δικαστικού σώματος. Το είχαμε ζήσει και τα προηγούμενα χρόνια με το δίδυμο Αθανασίου-Θάνου, αλλά και παλαιότερα, όταν οι λειτουργοί της Θέμιδος δεν αισθάνονταν καμία συστολή να την… κακοποιήσουν, παραδιδόμενοι στα προσωπικά πάθη και τις αντιπάθειες του ενός για τον άλλο.

 

Ειδικά μετά από μια δεκαετία εθνικής καταστροφής λόγω των Μνημονίων, με τους Θεσμούς να έχουν απαξιωθεί στη συνείδηση της κοινωνίας, η Δικαιοσύνη έχει υποστεί τα περισσότερο βαριά πλήγματα. Και ευθύνονται οι ίδιοι οι λειτουργοί της. Εκείνοι που, υποτίθεται ότι έχουν ταχθεί να την υπερασπίζονται, πάνω από όλα όμως να υπερασπίζονται τους αδύνατους.

 

Αντί για τη συγκεκριμένη αποστολή καθήκοντος, το παράδειγμα της αντιπαράθεσης Τουλουπάκη και Αγγελή μας επιβεβαιώνει τι συμβαίνει όταν, οι ανώτατοι δικαστικοί γίνονται μέρος του προβλήματος που θα έπρεπε να λύσουν.

πηγή ysterografa

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE