Περιμένει μετασεισμό άνω των 4 Ρίχτερ στην Αττική ο Λέκκας(VIDEO)

Την πεποίθηση ότι ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ της Παρασκευής ήταν και ο κύριος σεισμός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, προειδοποιώντας ωστόσο ότι οι επιστήμονες αναμένουν ισχυρό μετασεισμό που μπορεί να ξεπεράσει τα 4 Ρίχτερ.

«Μπορούμε να πούμε κατά 99% ότι ήταν ο κύριος σεισμός, όπως και ότι περιμένουμε έναν μετασεισμό των 4 Ρίχτερ, αλλά είναι φυσιολογικό», είπε ο κ. Λέκκας και συνέχισε:

«Ήταν έκπληξη για μας το ρήγμα της Πάρνηθας το 1999, όπως και τώρα. Είχαν ενεργοποιηθεί τα 3/4 του ρήγματος και είχε μείνει το 1/4. Ενεργοποιήθηκε κι αυτό τώρα και ξέρουμε ότι δε θα δώσει άλλο μεγάλο σεισμό».

  • Όσον αφορά στην καταλληλότητα των κτιρίων στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ τόνισε πως η πλειοψηφία των κτιρίων στην Αθήνα αντέχουν σε μεγάλους σεισμούς και γι’ αυτό οι πολίτες δε θα πρέπει να τρομάζουν.

«Η Αθήνα άντεξε και πάλι. Το 80% των κτιρίων αντέχουν σε μεγάλους σεισμούς. Υπάρχουν βέβαια και τα παραδοσιακά και ιστορικά κτίρια που θέλουν προσοχή», είπε.

  • Ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε και στη μεγάλη του κόντρα με τον Άκη Τσελέντη, λέγοντας πως δεν υπάρχει διαφωνία ανάμεσα στον ΟΑΣΠ και στους σεισμολόγους, αλλά μίλησε για συγκεκριμένες εξαιρέσεις, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον κ. Τσελέντη.

«Δεν ισχύει ότι διαφωνούμε μεταξύ μας. Υπάρχει ομοφωνία. Είμαστε μια ομάδα καθηγητών και επιστημόνων που συμφωνούμε σε όλα. Υπάρχουν κάποιοι που είναι στην αντίθετη πλευρά. Δεν έχουν σημασία τα ονόματα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλοι μας έχουμε ευθύνη απέναντι στο σύνολο. Και όλοι μας πρέπει να δείξουμε την αντίστοιχη κοινωνική ευθύνη», είπε.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE