Σφίγγει ο κλοιός για τον δολοφόνο της Αμερικανίδας βιολόγου

Με μεθοδικότητα και άκρα μυστικότητα συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton, που βρέθηκε νεκρή σε μία σπηλιά στο Ξαμουδοχώρι του δήμου Πλατανιά στα Χανιά. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση γνωρίζουν δύο βασικά στοιχεία

Η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος έχασε την ζωή της σε κοντινή απόσταση από τις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης την ημέρα της εξαφάνισης, δηλαδή την Τρίτη 2 Ιουλίου και ότι μεταφέρθηκε στη σπηλιά μετά τον θάνατο της από τον δράστη ή τους δράστες, που φαίνεται ότι γνώριζε ή γνώριζαν άριστα το σημείο.

Αυτό που αναζητούν τώρα οι αρχές είναι το σημείο στο οποίο η άτυχη 60χρονη δέχτηκε την επίθεση.

Αστυνομικοί προχώρησαν για μία ακόμη φορά σε αυτοψία του χώρου προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα.

 • Η γενετική ταυτότητα του ατόμου που έκοψε το νήμα της ζωής της 60χρονης βιολόγου Σούζαν Ήτον αναζητήθηκε από τους ιατροδικαστές που διενήργησαν χθες την πολύωρη νεκροψία- νεκροτομή στο άψυχο σώμα της άτυχης Αμερικανίδας, με την ελπίδα ότι η άτυχη επιστήμονας στην προσπάθειά της να σωθεί, κατάφερε να «αποσπάσει» το DNA του δολοφόνου της.
 • Για το λόγο αυτό οι δύο ιατροδικαστές πήραν νύχια από το θύμα, ενώ αναζητήθηκε και γενετικό υλικό του δράστη, όπως τρίχες, από το άλλα σημεία του σώματός της.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ''Πατρίς'', αστυνομικοί που πληροφορήθηκαν το συνολικό αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έρευνας θεωρούν ότι η τύχη θα είναι με το μέρος τους και για τον λόγο αυτό από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε νεκρή η 60χρονη μέσα στο λαγούμι της τεχνητής σπηλιάς, ξεκίνησαν αμέσως και οι πρώτες δειγματοληψίες γενετικού υλικού από υπόπτους για να συγκριθεί σε περίπτωση που το DNA του δολοφόνου βρεθεί και απομονωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την πρώτη ημέρα προσήχθησαν για να καταθέσουν και για να ληφθεί δείγμα DNA τρία με τέσσερα άτομα, ενώ χθες οι διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση εντάθηκαν, κάτι που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Αστυνομικοί που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής πραγματοποιούν στοχευμένους ελέγχους και προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις…

Δίνει στοιχεία η νεκροψία

Η πολύ προσεκτική διαδικασία που ακολουθήθηκε από τους ιατροδικαστές Σταμάτη Μπελιβάνη και Αντώνη Παπαδομανωλάκη έδωσε πολύτιμα στοιχεία για την πορεία της αστυνομικής έρευνας. Αυτό που έγινε γνωστό με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ήταν ότι ο θάνατός της χαρακτηρίζεται ως ασφυκτικός (απόφραξη των αεροφόρων οδών).

Ο δολοφόνος της, όπως εκτιμάται της έκλεισε το στόμα και τη μύτη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει και να επέλθει ο θάνατός της.

 • Αυτό που επίσης φάνηκε είναι σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ότι η Σούζαν Ήτον πάλεψε, αντιστάθηκε για να σωθεί, χωρίς, δυστυχώς, να τα καταφέρει. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η 60χρονη δολοφονήθηκε περίπου δύο ώρες μετά το φαγητό της, εκτιμάται προς το απόγευμα της ημέρας που εξαφανίστηκε.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν επίσης ότι από τους ιατροδικαστές διερευνήθηκε εάν υπήρξε και σεξουαλική κακοποίηση, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε, αλλά ούτε και αποκλείστηκε στην παρούσα φάση. Αυτό που από την πρώτη στιγμή είχε γίνει αντιληπτό στους ιατροδικαστές, κι ενώ ακόμα βρισκόταν μέσα στο σπήλαιο η 60χρονη, ήταν το γεγονός ότι μεταφέρθηκε εκεί νεκρή και ο δράστης ή οι δράστες δεν τη σκότωσαν στον χώρο του σπηλαίου.

 • Το δεδομένο αυτό φάνηκε εξαρχής από την αυτοψία που έγινε, τη θέση του σώματος, αλλά και από άλλα δεδομένα που προέκυψαν από τη νεκροψία- νεκροτομή. Αυτό που παραμένει ένα από τα πολλά ζητούμενα είναι να διαπιστωθεί το δρομολόγιο που ακολούθησε, φεύγοντας από το Κολυμπάρι.

Επίσης, δεν έχει δοθεί ακόμα απάντηση για το πώς και με ποιο τρόπο μεταφέρθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε τελικώς νεκρή. Υπάρχουν στοιχεία ότι μεταφέρθηκε με κάποιο όχημα, όμως και πάλι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ότι «το πιθανότερο είναι να μεταφέρθηκε από ένα άτομο στο λαγούμι όπου τελικώς εγκαταλείφθηκε νεκρή.

 • «Εάν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο και μέσα από τα αποτελέσματα των εξετάσεων, τότε εκτιμούμε ότι ο χώρος όπου θανατώθηκε δεν πρέπει να απέχει πολύ μακριά από το μέρος όπου βρέθηκε. Όμως αυτό είναι ένα σενάριο που εξετάζεται στην παρούσα φάση» τόνισε αστυνομική πηγή.

Αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τα σημεία από όπου πέρασε, αναζητούσαν από την πρώτη ημέρα άτομα που ίσως την είδαν αλλά επίσης και υλικό από κάμερες. Ως προς αυτό το στοιχείο πάντως, αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι «το μέχρι και χθες υλικό που είχε βρεθεί από κάμερες κλειστού κυκλώματος δεν έδειχναν την Αμερικανίδα, όμως η αναζήτηση οπτικού υλικού θα συνεχιστεί».

 • Σημειώνεται από το "cretapost.gr", ότι ο εντοπισμός του κινητού της τηλεφώνου μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε δεν προσθέτει μέχρι και χθες τουλάχιστον, κάποιο βοηθητικό στοιχείο προς αξιοποίηση.

Πάλεψε για τη ζωή της

Η 60χρονη βιολόγος σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση φαίνεται πως πάλεψε για την ζωή της.

 • Η γυναίκα σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροτομής έφερε αρκετά χτυπήματα στα πλευρά τα οποία όμως δεν επέφεραν τον θάνατό της αλλά πιθανόν ο δράστης ή οι δράστες της τα προκάλεσαν για να την ακινητοποιήσουν. Ο θάνατός της ήταν ασφυκτικός με τον δράστη να της έκλεισε το στόμα και την μύτη με τα χέρια του.
 • Μάλιστα, οι ιατροδικαστές έχουν πάρει δείγμα από τα νύχια της ενώ βρέθηκαν πάνω της τρίχες που έχουν σταλεί για ανάλυση.

Αρκετές οι προσαγωγές – Παίρνουν δείγμα dna

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν στοχευμένες προσαγωγές υπόπτων, που συνεχίζονται, από τους οποίους έχουν λάβει γενετικό υλικό και αναμένεται η τυχόν ταυτοποίησή τους με τα υλικά που συνέλεξαν οι ιατροδικαστές από το τα ρούχα και το σώμα της 60χρονης.

Μηνύματα συμπαράσταση στην οικογένεια

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου η οικογένεια έχει δεχτεί εκατοντάδες μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 • Τόσο η επιστημονική κοινότητα αλλά και το στενό της οικογενειακό περιβάλλον σε σελίδα στο διαδίκτυο αναφέρεται στην απώλεια της αγαπημένης τους Suzanne Eaton.
 • Τα λόγια των παιδιών της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου είναι συγκινητικά.

Ο γιος της Max, έκανε λόγο για μία αξιαγάπητη γυναίκα που της άρεσε η μουσική και το πιάνο.« Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις στιγμές που ξαπλώναμε, βλέπαμε και ακούγαμε για πράγματα που μας έφερναν κοντά.

 1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 2. LIFE STYLE