Αρχαιοφύλακες: Να αποσυρθεί η τροπολογία για τη στελέχωση γραφείων φύλαξης

Τον έντονο προβληματισμό αλλά και την αντίθεσή τους εκφράζουν τα μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε «και που ψηφίζεται σήμερα αιφνιδιαστικά» σε σχέση με τα κριτήρια στελέχωσης των γραφείων φύλαξης και αρχιφυλάκων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

«Ζητάμε την απόσυρση της σχετικής διάταξης και ζητάμε επίσης από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να την καταψηφίσουν», αναφέρουν οι αρχαιοφύλακες.

Η επιστολή που στέλνουν στον Τύπο

Η ΠΕΥΦΑ εκφράζει την απογοήτευση της και τον έντονο προβληματισμό της σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε και που ψηφίζεται σήμερα αιφνιδιαστικά και χωρίς διαβούλευση με τους εργαζόμενους.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι, ζητάμε την απόσυρση της σχετικής διάταξης και ζητάμε επίσης από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να την καταψηφίσουν.

Κύριε Υφυπουργέ δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε λέξεις όπως «αξιοκρατία» και «διαφάνεια» και μετά να τις καταπατάτε κατάφωρα.

Βέβαια και αυτή η ενέργεια παραβιάζει την συμφωνία για συνεργασία της ΠΕΥΦΑ με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και στο θέμα αυτό.

Άξιοι δεν είναι μόνο τα κομματικά μέλη του Σύριζα.

Καταγγέλλουμε λοιπόν την ηγεσία του ΥΠΠΟΑ για ακόμη μία θεσμική παρεκτροπή .

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE