Αρκουμανέας: Ανεμβολίαστοι το 95% όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Για τα πλάνα απελευθέρωσης των πολιτών που έχουν κάνει το εμβόλιο, για την πορεία της πανδημίας και τη χαλάρωση που έρχεται… σιγά σιγά μίλησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Το 95% όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ με COVID-19 και αυτών που χάνουν τη ζωή τους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ μιλώντας αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (27.04.2021) στο MEGA.

«Το να πάμε να εμβολιαστούμε, αν έχουμε τη δυνατότητα, πρέπει να το κάνουμε αύριο» είπε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, προσθέτοντας ότι στον ΕΟΔΥ εξετάζονται τα πλάνα «απελευθέρωσης» όσων πολιτών έχουν εμβολιαστεί.

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ είπε ότι θα πρέπει να εξετάζεται η πορεία της πανδημίας με τα στοιχεία ανά εβδομάδα και όχι μέρα – μέρα. «Είναι η τρίτη εβδομάδα που πέφτουν τα κρούσματα, έχει πέσει η θετικότητα, ενώ μετά από 9 εβδομάδες είχαμε μείωση και στους θανάτους» είπε, υπογραμμίζοντας ότι αυτά τα στοιχεία είναι που δημιουργούν την αισιοδοξία για το μέλλον.

«Βρισκόμαστε στο τρίτο κύμα της πανδημίας, έχουμε αυξημένα κρούσματα, το σύστημα υγείας πιέζεται, αλλά βλέπουμε και τα αισιόδοξα στοιχεία όπως είναι τα εμβόλια που αυξάνονται και μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουν φτάσει τα 5 εκατομμύρια» συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, ξεκαθαρίζοντας ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση κατά της πανδημίας.

«Η χαλάρωση θα αργήσει, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα» σημείωσε και πρόσθεσε πως όλοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν με υπευθυνότητα την περίοδο του Πάσχα, προκειμένου να μην υπάρξει νέα έξαρση. «Υπάρχει μια κούραση από τον κόσμο, όμως τώρα πρέπει να δείξουμε αντοχή» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην απελευθέρωση των δραστηριοτήτων που έγινε στο Ισραήλ, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των εμβολιασμών, ενώ αναφέρθηκε στις οδηγίες που έδωσε το αμερικανικό CDC για τους πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και θα μπορούν να βγάλουν τις προστατευτικές μάσκες. «Μέσα στο καλοκαίρι νομίζω θα έχουμε αρκετά καλύτερη εικόνα και από το φθινόπωρο, ανάλογα με τις παραδόσεις, θα έχουμε το τείχος ανοσίας που απαιτεί πάνω από το 70% του κόσμου» πρόσθεσε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ αναφέρθηκε και στις μεταλλάξεις του κορονοϊού που εμφανίζονται στη χώρα μας, υποστηρίζοντας ότι η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων συνεχίζεται κανονικά. «Οι μεταλλάξεις πάντα γίνονται και πάντα μας ανησυχούν» πρόσθεσε.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE