Παραδόθηκε ο αστυνομικός που καταγγέλλεται ότι απέτρεψε τη σύλληψη διαδηλωτή

Στην αστυνομία παρουσιάστηκε αυτοβούλως ο αστυνομικός που φέρεται ότι απέτρεψε τη σύλληψη διαδηλωτή, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ.

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναζητείτο στο πλαίσιο του αυτοφώρου καθώς σε βάρος του υπέβαλε μήνυση για απελευθέρωση κρατουμένου ο επικεφαλής της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Επίσης, εναντίον του σχηματίζεται ποινική δικογραφία από την Κρατική Ασφάλεια. Σύμφωνα με καταγγελίες των ειδικών φρουρών, ο υπαστυνόμος απέτρεψε τη σύλληψη διαδηλωτή, ο οποίος φέρεται να προκαλούσε επεισόδια κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται ότι είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Σκάι, δήλωσε ότι έχει επίσημη ενημέρωση πως έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος του συγκεκριμένου αξιωματικού. Όπως είπε ο υπουργός, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, πράγματι ο αξιωματικός είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θέλησε να επεκταθεί στο θέμα, τονίζοντας ότι είναι πλέον αρμοδιότητα της ποινικής δικαιοσύνης, αλλά και των Πειθαρχικών Συμβουλίων της ΕΛ.ΑΣ., να αναζητήσουν ευθύνες για τον συγκεκριμένο αστυνομικό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε: «Όχι μόνο δεν έχουν θέση τέτοιες συμπεριφορές στο Σώμα, αλλά είναι περίεργο πως αντιλαμβάνονται την αποστολή τους κάποιοι αστυνομικοί. Είναι πολύ λυπηρό».

Σημειώνεται ότι το θέμα προέκυψε μετά από καταγγελία του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, που σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «εκφράζει τον αποτροπιασμό και την καταδίκη για γεγονός που φέρεται αξιωματικός της Αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στην πορεία διαμαρτυρίας να απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε πριν επιτεθεί σε αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, με αποτέλεσμα να διαφύγει της σύλληψης».

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE