Σπείρα εξαπάτησε 46 επιχειρηματίες σε όλη τη χώρα

Ως γιατροί, φαρμακοποιοί, ακόμη και ως μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συστήνονταν τα μέλη μιας σπείρας που εξαπατούσε συστηματικά επιχειρηματίες σε διάφορες περιοχές της χώρας, με τη μέθοδο του υποτιθέμενου λάθους στην κατάθεση χρημάτων για την αγορά προϊόντων. Από τα τέλη Οκτωβρίου του 2019 ως τα τέλη Απριλίου φέτος, είχαν διαπράξει 46 απάτες και είχαν αποκομίσει συνολικά 136.653 ευρώ!

 

Η δράση της εγκληματικής ομάδας εξιχνιάστηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Λάρισας, οι άνδρες της οποίας ταυτοποίησαν δύο από τα τρία βασικά μέλη της που, μαζί με τον άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό τους, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μέσω email ή άλλων δικτυακών εφαρμογών. Αφού συμφωνούσαν να καταβάλλουν προκαταβολές για τις αγορές, έπειτα τους έστελναν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πλαστά εμβάσματα στα οποία φαινόταν ότι είχαν καταθέσει στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων μεγαλύτερα ποσά από αυτά της συμφωνίας.

 

Έτσι, ζητούσαν να τους επιστραφεί η υποτιθέμενη διαφορά σε τραπεζικούς λογαριασμούς των συνεργών τους. Από τους 46 επιχειρηματίες που έβαλαν στο στόχαστρό τους οι απατεώνες, οι 30 «τσίμπησαν» το δόλωμα και κατέθεσαν τα ποσά της υποτιθέμενης διαφοράς, ενώ οι υπόλοιποι 16 προνόησαν να ελέγξουν πρώτα αν είχαν κατατεθεί οι προκαταβολές στον λογαριασμό τους κι έτσι αντιλήφθηκαν την κομπίνα.

 

Από τους δυο φερόμενους ως «εγκεφάλους» της σπείρας, ο ένας συνελήφθη ο ένας σε περιοχή της Αττικής βάσει εντάλματος που είχε εκδοθεί για την σύλληψή του. Στις απάτες συμμετείχαν και άλλα 21 άτομα που δεν συνελήφθησαν ελλείψει αυτοφώρου. Σε βάρος όλων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και πλαστογραφία κατά περίπτωση, ενώ κατά τις έρευνες σε σπίτια και οχήματα των μελών του κυκλώματος κατασχέθηκαν πλήθος κινητά και κάρτες sim, αποδείξεις ανάληψης μετρητών, κάρτες και βιβλιάρια τραπεζών, παραστατικά ανάληψης χρημάτων, 1.960 ευρώ, καθώς και χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα και χρηματικά ποσά που εξετάζονται για να εντοπιστούν και άλλα θύματα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE

Ευθύνη

Αυγ 02, 2020 Hits:32 ΑΠΟΨΕΙΣ

Ευθύνη

Αυγ 01, 2020 Hits:64 ΑΠΟΨΕΙΣ