Ο Ζούκερμπεργκ δωρίζει $25 εκατ. για την ενίσχυση της έρευνας

Ο οργανισμός Chan Zuckerberg Initiative (CZI), το κοινωφελές ίδρυμα που έχει δημιουργήσει μαζί με τη σύζυγό του ο ιδρυτής του Facebook, προέβη σε γενναία δωρεά υπέρ της έρευνας για τη θεραπεία της πανδημίας του κορωνοΊού.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η Πρισίλα Τσαν ανακοίνωσαν ότι ενισχύουν με το ποσό των 25 εκατ. δολαρίων τον «COVID-19 Therapeutics Accelerator». Όπως δηλώνει η επωνυμία του φορέα, πρόκειται για έναν μηχανισμό ο οποίος δημιουργήθηκε ειδικά για την αναχαίτιση της πανδημίας. Έργο του «Θεραπευτικού Επιταχυντή» είναι να συντονίσει και να επισπεύσει διάφορες επιμέρους ερευνητικές προσπάθειες για την ταχύτερη δυνατή ανεύρεση θεραπείας.

Τα 25 εκατ. δολάρια του ζεύγους Ζούκερμπεργκ έρχονται να προστεθούν σε ένα εντυπωσιακό κεφάλαιο $125 εκατ. που έχει κιόλας συσσωρευτεί στον COVID-19 Therapeutics Accelerator. Πριν από τον δισεκατομμυριούχο εφευρέτη του Facebook, ήταν το ζεύγος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς που είχε εισφέρει δύο φορές περισσότερα χρήματα ($50 εκατ.) Άλλοι χορηγοί του «Επιταχυντή» είναι το οργανισμός επενδύσεων σε δομές υγείας Wellcome, το Mastercard’s Impact Fund με δωρεές $50 και 25 εκατ. αντίστοιχα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE

Με δυο καπέλα

Ιαν 25, 2021 Hits:47 ΑΠΟΨΕΙΣ