Ο Ρίτσαρντ Γκιρ σε πλοίο με μετανάστες -Τους πήγε νερό και τρόφιμα

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ βρέθηκε την Παρασκευή σε πλοίο που διέσωσε μετανάστες- και είναι ακινητοποιημένο ανοιχτά της Ιταλίας για πάνω από μία εβδομάδα. Ο ηθοποιός μετέφερε νερό, τρόφιμα και άλλες προμήθειες στους 121 ανθρώπους που βρίσκονται στο πλοίο «Open Arms», κοντά στη Λαμπεντούζα, καθώς έχει απαγορευθεί η είσοδος του σκάφους στα λιμάνια της Ιταλίας και της Μάλτας. Ο Γκιρ μίλησε με πολλούς μετανάστες που έφυγαν από τη ρημαγμένη από τον πόλεμο Λιβύη και τους περισυνέλεξαν από τη θάλασσα.

Ανάμεσα στους μετανάστες με τους οποίους μίλησε ο Ρίτσαρντ Γκιρ ήταν και ένας άνδρας που κρατούσε ένα μωρό στα χέρια. Ο 69χρονος ηθοποιός του έδειξε μάλιστα και φωτογραφίες που είχε στο κινητό του από τον μικρότερο γιο του, ο οποίος είναι έξι μηνών. Ο Γκιρ έχει έντονη ακτιβιστική δράση και συχνά μετέχει σε καμπάνιες για θέματα του περιβάλλοντος, αλλά και για το AIDS.

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ έτυχε να βρίσκεται στην Ιταλία αυτή την εβδομάδα και όταν ενημερώθηκε για το γεγονός ότι το πλοίο με τους μετανάστες δεν γίνεται δεκτό στα λιμάνια, κάλεσε τη φιλανθρωπική οργάνωση «Open Arms» και ρώτησε «Πώς μπορώ να βοηθήσω;». Δύο ημέρες αργότερα, ήταν στη Λαμπεντούζα και βοήθησε να φορτωθούν προμήθειες σε βάρκες.

Γκιρ: Να τους βοηθήσουμε να ξεκινήσουν μια νέα ζωή
«Το πιο σημαντικό για αυτούς τους ανθρώπους είναι να μπορέσουν να φτάσουν σε ένα λιμάνι, να αποβιβαστούν και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή», είπε ο Γκιρ. «Παρακαλώ υποστηρίξτε μας, βοηθήστε αυτούς τους ανθρώπους, τους αδελφούς και τις αδελφές μας», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γκιρ.

Φωτογραφίες: AP

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE