Καταγγελία κατά γνωστής ηθοποιού από τους γείτονες-Ο λόγος

Στο επίκεντρο έρευνας από τις επόπτριες Δημόσιας Υγείας βρέθηκε η γνωστή ηθοποιός Καίτη Ιμπροχώρη, έπειτα από την καταγγελία ενός γείτονα ότι από το σπίτι της αναδύεται έντονη δυσοσμία η οποία οφείλεται στις δεκάδες (!) γάτες που έχει στη φροντίδα της .

Εδώ και τουλάχιστον ενάμιση χρόνο οι ένορκοι της πολυκατοικίας στην οδό Έβρου στην Αθήνα υποστηρίζουν ότι ζουν δίπλα σε μια εστία μόλυνσης, όντας υποχρεωμένοι να υπομένουν την ασφυκτική δυσωδία που πλανιέται στην ατμόσφαιρα, η οποία, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται ανυπόφορη.

Όπως υποστηρίζουν, όλα ξεκίνησαν από την επιμονή της ηθοποιού Καίτης Ιμπροχώρη να μαζεύει αδέσποτες γάτες και να τις περιθάλπει στο μικρό διαμέρισμά της ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό. Όμως, είναι τόσα πολλά τα συμπαθή τετράποδα που η έντονη δυσοσμία από το εσωτερικό του διαμερίσματος «πνίγει» τους ενοίκους της πολυκατοικίας.

Καθώς η ηθοποιός είναι ιδιαίτερα γλυκομίλητη και συμπαθής σε όλους στην πολυκατοικία, κανείς μέχρι σήμερα δεν της μιλούσε για να μην τη στεναχωρήσει. Όταν, όμως, έφτασε να φιλοξενεί στο μικρό διαμέρισμα απροσδόκητο αριθμό από τα μικρά αιλουροειδή, κάποιοι από τους ενοίκους αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Αρχικά, παραπονέθηκαν στην ίδια την ηθοποιό η οποία προσπάθησε να υποβαθμίσει το πρόβλημα, αρνούμενη ότι η μυρωδιά είναι τόσο έντονη όσο της μετέφεραν.

  • Όμως, στη συνέχεια ένας εξ αυτών ενημέρωσε τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής, με αποτέλεσμα στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου να μεταβεί στην πολυκατοικία κλιμάκιο προκειμένου να κάνει αυτοψία. Αν και οι αρμόδιοι δεν κατάφεραν να μπουν στο διαμέρισμα εκείνη την ημέρα, καθώς η ηθοποιός απουσίαζε, διαπίστωσαν μια σειρά από υγειονομικές παραβάσεις.

Στο έγγραφο που κοινοποιήθηκε στην ηθοποιό τονίζεται ότι από το διαμέρισμα «αναδιδόταν έντονη χαρακτηριστική δυσοσμία που προσδίδεται σε διαμονή μεγάλου αριθμού γατών εντός αυτού». Στο τέλος του εγγράφου οι επόπτριες επικαλούνται τις καταγγελίες των ενοίκων, σύμφωνα με τις οποίες «τα εν λόγω ζώα διαβούν εσώκλειστα και η κυρία Ιμπροχώρη τα επισκέπτεται για να τα σιτίσει».

Ο καταγγέλλων συμπληρώνει ότι μέχρι στιγμής έχουν ενημερωθεί η Υγειονομική Υπηρεσία και ο Εισαγγελέας Ζώων και το επόμενο βήμα θα είναι να εκκενωθεί ο χώρος παρουσία δικαστικού από τα ζώα και να καθαριστεί. Ωστόσο, ως τώρα δεν έχει υπάρξει εξέλιξη.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE