Η πρώτη εμφάνιση της Ελισάβετ μετά τη συνέντευξη των Σάσεξ

Την πρώτη της εμφάνιση έκανε η βασίλισσα Ελισάβετ μετά τη συνέντευξη-«φωτιά» των Σάσεξ, τα απόνερα της οποίας χτυπούν ακόμη το παλάτι. Σε βίντεο-κλήση η βασίλισσα μιλά σε ειδικούς και μαθητές, στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης, για τη βρετανική εβδομάδα επιστήμης.

 

Η συνομιλία έγινε την Τετάρτη, αφότου το παλάτι εξέδωσε ανακοίνωση για τα περί ρατσισμού που έθιξε η Μέγκαν Μαρκλ στη συνέντευξή της, στην Όπρα Γουινφρέϊ, αναφερόμενη στο Μπάκιγχαμ. «Τα γεγονότα μπορεί να είναι διαφορετικά», αναφερόταν στη λιτή ανακοίνωση, στην οποία ωστόσο επισημάνθηκε ότι λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι δηλώσεις για ρατσισμό.

 

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η Ελισάβετ ευδιάθετη, στη συνομιλία της για την επιστήμη, φαινόταν να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις τελευταίες εξελίξεις στον πλανήτη Άρη. Στο τέλος της κλήσης, μάλιστα, ο αποχαιρετισμός της πρόδωσε τον ενθουσιασμό που τη διακατείχε.

 

Στη διάρκεια της 69χρονης παραμονής στο θρόνο, πάντως, έχει αντιμετωπίσει σειρά οικογενειακών προβλημάτων με αξιοσημείωτη ψυχραιμία.

 

Στην εκδήλωση για την επιστήμη, στην οποία και συμμετείχε, προβλήθηκαν οι τελευταίες φωτογραφίες από την αποστολή της NASA στον «κόκκινο πλανήτη».

 

Η βασίλισσα ρωτήθηκε για τη συνάντηση με τον Ρώσο κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν, το 1961, λίγο καιρό αφότου «πάτησε» το πόδι του στο Διάστημα.

 

Όσον αφορά στις εντυπώσεις της από τη συνάντηση, η μακροβιότερη μονάρχης απάντησε με χιούμορ: ήταν σαν Ρώσος.

 

Στη συνέχεια εξήγησε ότι ο Γκαγκάριν δεν μιλούσε αγγλικά, αλλά πρόσθεσε ότι η συνάντηση μαζί του ήταν συναρπαστική.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE