Τριγμοί στο Μπάκιγχαμ μετά την αποχώρηση Χάρι και Μέγκαν – Τετάμενες οι σχέσεις με τη βασίλισσα Ελισάβετ

Η οριστική αποχώρηση του Χάρι και της Μέγκαν από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα συνοδεύτηκε από αναταραχές στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ και οι σχέσεις με την βασίλισσα Ελισάβετ φέρονται να είναι τεταμένες.

 

Δείγμα αυτού φαίνεται πως είναι και η ανακοίνωση σε δραματικούς τόνους από το Μπάκιγχαμ ότι ο Χάρι και η Μέγκαν δεν μπορούσαν να συνεχίσουν με «τις ευθύνες και τα καθήκοντα που συνοδεύουν μια ζωή δημόσιας υπηρεσίας».

 

Με τη σειρά του το ζεύγος σε νέα ανακοίνωση έκανε λόγο ότι θα εξακολουθήσουν να «ζουν μια ζωή υπηρεσίας» εκτός της βασιλικής πτυχής και πρόσθεσαν εμφατικά: «Η υπηρεσία είναι καθολική».

 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από αξιωματούχους του παλατιού η βασίλισσα Ελισάβετ φέρεται να είναι ιδιαίτερα λυπημένη. Λέγεται μάλιστα πως οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι τεταμένες και ίσως το ρήγμα είναι μεγαλύτερο από ποτέ.

 

Από την άλλη ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν κρύβει τον θυμό του για την απόφαση του ζευγαριού λέγοντας πως η κίνηση αυτή είναι προκλητική και δεν δείχνει τoν παραμικρό σεβασμό.

 

Σύμφωνα με όσα γράφει η daily mail ο Δούκας του Κέιμπριτζ «σοκαρίστηκε και λυπάται» για τη συμπεριφορά του αδερφού του απέναντι στη Βασίλισσα Ελισάβετ.

 

Για το θέμα μια πηγή που έχει γνώση της όλης κατάστασης δήλωσε: «Έκαναν μια θορυβώδη επιτυχία σχετικά με αυτό που σκέφτονταν να πετύχουν μετά την μετακόμισή τους στις ΗΠΑ, σε αυτή την ανεξάρτητη ζωή. Και καλή τους τύχη. Αλλά δεν μπορούν να έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Εάν ο πρωταρχικός σου ρόλος είναι να υπηρετείς τον αρχηγό του κράτους και τη μοναρχία, τότε είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις αυτό εάν κερδίζεις παράλληλα εκατομμύρια δολάρια. Αυτή είναι η φιλανθρωπία, όχι δημόσια υπηρεσία. Το ζευγάρι εργάζεται με κάποιες αξιέπαινες φιλανθρωπίες και αιτίες, κάτι που είναι υπέροχο. Απλά το μοντέλο το οποίο εφαρμόζουν είναι διαφορετικό από αυτό της βασιλικής οικογένειας».

 

Μάλιστα ανέφερε η συγκεκριμένη πηγή ότι η διάσπαση από την βασιλική οικογένεια ήταν ολοκληρωτικά απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. 

 

 «Ας είμαστε ξεκάθαροι, οι Σάσεξ το υποκίνησαν. Έκαναν το άλμα. Αλλά η βασίλισσα είναι σταθερή: είτε είσαι δημόσιος υπάλληλος είτε όχι. Δεν μπορείς να γεμίζεις τις τσέπες σου ενώ αναλαμβάνεις επίσημα καθήκοντα», πρόσθεσε όπως γράφει η daily mail μια άλλη πηγή.

 

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE