Κρούσμα κορονοϊού στο φλΕΡΤ – Διακοπή της εκπομπής

Ακολουθώντας τους υγειονομικούς κανόνες και αυστηρά μέτρα ελέγχου αλλά και πρόληψης στην ΕΡΤ χθες το βράδυ διαπιστώθηκε κρούσμα κορονοϊού σε μέλος της εκπομπής φλΕΡΤ που παρουσιάζει καθημερινά η Νάντια Κοντογεώργη.

Αμέσως ενημερώθηκε η διοίκηση αποφασίζοντας να αναβληθεί η μετάδοσή της μέχρι να γίνουν τα απαραίτητα μέτρα ελέγχου και στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, ακολουθώντας απαρεγκλίτως τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αλλά και του γιατρού εργασίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.. Βάσει αυτών των οδηγιών όλα τα μέλη της εκπομπής, που, έστω και για λίγα λεπτά της ώρας, βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στον ίδιο χώρο με τον ασθενή, εκτός από τα υποχρεωτικά τεστ στα οποία υποβάλλονται, θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για όσο διάστημα χρειαστεί. Ήδη λοιπόν από χθες το βράδυ, έγινε ιχνηλάτηση όλων των προσώπων που έχουν έρθει σε επαφή με τον νοσούντα, και από το πρωί υποβάλλονται σε τεστ όλοι όσοι βρέθηκαν στους ίδιους χώρους φορώντας πάντα μάσκες, καθώς η χρήση της είναι αυστηρά υποχρεωτική στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, τόσο για τους υπαλλήλους της όσο και για τους επισκέπτες.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι της εκπομπής, μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες τέθηκαν σε κατ’ οίκο περιορισμό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα και διαπιστωθεί αν υπήρξε μετάδοση του κορονοϊού. Να αναφέρουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που πρόσωπο της εκπομπής βρέθηκε θετικό στον απαιτούμενο έλεγχο, αφού άλλος εργαζόμενος είχε ασθενήσει πριν από καιρό με αποτέλεσμα να αναβληθεί η πρεμιέρα της εκπομπής.

Έτσι στη θέση του σημερινού φλΕΡΤ και ενόψει της αποψινής (22:00) πρώτης προβολής του τρίτου επεισοδίου της σειράς «Τα καλύτερά μας χρόνια» θα επαναπροβληθούν από τις 16:00 έως τις 18:00 τα δύο πρώτα επεισόδια, ενώ στην ώρα της αυριανής εκπομπής φλΕΡΤ η ελληνική ταινία «Πατέρα κάτσε φρόνημα».

Μέσα στις επόμενες ημέρες που θα βγουν τα αποτελέσματα των τεστ και στους υπόλοιπους εργαζόμενους της εκπομπής θα αποφασιστεί αν το φλΕΡΤ θα είναι ξανά στον αέρα της ΕΡΤ1 τη Δευτέρα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE