Ο πρίγκιπας Τζορτζ έλαβε ένα πραγματικά σπάνιο δώρο

Ένα αξέχαστο δώρο έλαβε από τον Ντέιβιντ Ατένμπορο ο 7χρονος πρίγκιπας Τζορτζ στην πρώτη τους συνάντηση, με τον νεαρό πρίγκιπας να ξετρελαίνεται από την χαρά του. Τι ήταν αυτό; Ένα απολιθωμένο δόντι καρχαρία.

Ο πρίγκιπας Τζορτζ μάλιστα, φωτογραφήθηκε με ενθουσιασμό την ώρα που χαζεύει το απολιθωμένο δόντι από ένα εξαφανισμένο είδος καρχαρία, το Carcharocles - ένα από τα πιο φοβερά αρπακτικά που έχουν κολυμπήσει στις θάλασσες.

 

Ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο παρουσίασε το δώρο του, μετά την παρακολούθηση της ιδιωτικής προβολής που πραγματοποιήθηκε στους κήπους του παλατιού του Κένσινγκτον, του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Life On Our Planet» που αφορά στο περιβάλλον.

Το παλάτι έδωσε στην δημοσιότητα δύο φωτογραφίες για την περίσταση, με την πρώτη να δείχνει τον σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο να συναντά τον πρίγκιπας Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον μαζί με τα τρία τους παιδιά, πρίγκιπας Τζορτζ, πριγκίπισσα Σάρλοτ και πρίγκιπα Λούις. Ντυμένος με κοστούμι, ο 94χρονος φυσιοδίφης, που πρόσφατα έσπασε το ρεκόρ με ένα εκατομμύριο ακόλουθους στο Instagram, μέσα σε 44 λεπτά από την εγγραφή του, στεκόταν σε ασφαλή απόσταση από την βασιλική οικογένεια, γύρω από ένα παγκάκι στους κήπους του παλατιού, με την Κέιτ Μίντλετον να ξεχωρίζει με το τζιν φόρεμά της, αξίας 1.295 λιρών.

Σύμφωνα με τον σερ Ατένμπορο, ο πρίγκιπας Τζορτζ ξετρελάθηκε με το δώρο που του έκανε

Ξετρελάθηκε με το δώρο ο πρίγκιπας Τζορτζ

Κατά την συνάντησή τους, σύμφωνα με τους The Times, ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο έδωσε στον 7χρονο πρίγκιπα Τζορτζ ένα απολιθωμένο δόντι από ένα εξαφανισμένο είδος καρχαρία, με το οποίο ο μικρός φάνηκε να ξετρελάθηκε.

Σύμφωνα με το παλάτι, το δόντι αυτό ανήκε στην συλλογή του σερ Ατένμπορο εδώ και δεκαετίες και συγκεκριμένα το είχε βρει κατά την διάρκεια οικογενειακών διακοπών στην Μάλτα, στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ενσωματωμένο μέσα στο ένα ασβεστολιθικό πέτρωμα, το οποίο είχε δημιουργηθεί πριν από 23 εκατομμύρια χρόνια περίπου. «Αυτό το είδος καρχαρία πιστεύεται ότι έφτανε τα 15 μέτρα σε μήκος, όσο δηλαδή περίπου το διπλάσιο ενός Μεγάλυο Λευκού καρχαρία, του μεγαλύτερο καρχαρία που ζει σήμερα».

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο φυσιοδίφης, η συνάντηση με τους μικρούς πρίγκιπας ήταν «γοητευτική»,προσθέτοντας: «Ο Τζορτζ με ρώτησε τι ήταν αυτό που του έδωσε και πόσο μεγάλος ήταν ο καρχαρίας. Έδειχνε να τον ενδιαφέρει πολύ. Φαίνεται πως του άρεσε. Ενδιαφέρεται πολύ για τα απολιθώματα. Αλλά και η Σάρλοτ εντυπωσιάστηκε. Και τα τρία ήταν πολύ χαριτωμένα».

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE