Γιώργος Πετρίτσης: Ο μουσικός με τη μελωδική φωνή

O Γιώργος Πετρίτσης είναι μουσικός- τραγουδιστής . Γνωστός στην Πάτρα από τις εμφανίσεις του σε μουσικές σκηνές αλλά και ενεργός πολίτης. Οι συνάδελφοι του τον τίμησαν κάνοντας τον πρόεδρο στο σωματείο τους ενώ δραστηριοποιείται επαγγελματικά και σε άλλο χώρο. Η κατάσταση στο χώρο της νύχτας  είναι δύσκολη λόγω κρίσης, όμως δεν σταματά να δίνει την ψυχή του στο τραγούδι που είναι η μεγάλη του αγάπη. Αδυναμία του όμως, είναι οι δύο κόρες του που παρά τις απαιτήσεις της δουλειάς του, προσπαθεί να περνά όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί τους.

Πότε και πως ξεκίνησε η ενασχόληση σας με τη μουσική και το τραγούδι;

Η ενασχόληση μου με τη μουσικη  ξεκινάει απο τα παιδικα μου χρονια, οταν οι γονείς μου σε ηληκια 10 χρόνων ,με εγραψαν σε ενα ωδείο να μαθω ακορντεον.εκει για μένα ξεκίνησε ο μαγικός κοσμος  της μουσικής. με πολυ επιμονή και υπομονή , πηρα τα πτυχία μου , στο ακορντεόν . στην ωδικη . στο ειδικό αρμονίας. στην αντιστιξη. στη βυζαντινη οπου πηρα και το δίπλωμα , στη μονωδία. Μετά απο όλα αυτά άρχισα δειλά- δειλά να δουλεύω σε κάποια μικρά  μαγαζάκια της πόλης, ως επαγγελματίας μουσικός....φτάνοντας σήμερα να εχω δουλέψει στα περισσότερα απο τα μαγαζιά  της πόλης και οι συνάδελφοι μουσικοί να με εμπιστευτούν και να ειμαι ο πρόεδρος του σωματειου τους.

Πως είναι η κατάσταση στο χώρο σας;

 Η  κατάσταση στο χώρο μας ειναι πολύ δύσκολη. Η συγκεκριμένη δουλειά  οσο και αν φαίνεται όμορφη ,  ειναι πολυ δύσκολη.Ο μουσικος και ο τραγουδιστής δουλεύει  μεσα στους καπνούς . στα μεγάλα ντεσιμπελ και δυστυχώς οι μισθοί  λογω κρισης αλλα και λόγω της πολυ μεγαλύτερης προσφορας απο τη ζήτηση , εχουν φθασει να ειναι στα χαμηλότερα επίπεδα.

Πως διασκεδάζουν οι Πατρινοί;

Οι Πατρινοί έχουν στο dna τους την διασκέδαση και το χορό..παρόλο που η κρίση εχει χτυπήσει ολα τα επαγγέλματα , ο πατρινός θα βγει έστω και με λίγα χρηματα να διασκεδάσει..σίγουρα στα μπουζούκια διασκεδάζουν οι περισσότεροι . , ομως και τα αλλα ειδη μουσικης , εχουν μεγάλη απήχηση .

 Το αγαπημένο σας τραγούδι;

Ειναι πολλά τα τραγούδια που μου αρέσουν...ένα απο αυτα ειναι το "ανάθεμα σε" του Παντελή Θαλασσινού...

Τι αγαπάτε περισσότερο στη ζωή σας;

Πάνω απο ολα αγαπάω τις κόρες μου  και γι αυτο προσπαθω να περνάω οσες περισσοτερες ώρες μπορώ μαζί τους....

Ποιό τραγούδι θα τους αφιερώνατε;

Θα  τους αφιέρωνα τον "φύλακα άγγελο" του Γιαννη Κότσιρα

Μαρία Σταθοπούλου

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE