Λίλα Ζερβοπούλου:Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς το γράψιμο

Αγαπημένη συγγραφέας , γνωστή Πατρινή η Λίλα Ζερβοπούλου μας μιλά για τη ζωή της που μοιράζεται μεταξύ Πάτρας και Αθήνας λόγω...συνθηκών αυτή την περίοδο.

Είναι μια προσωπικότητα ιδιαίτερη θα έλεγε κανείς με ευαισθησίες και πολλές...αναζητήσεις. Φαίνεται όμως ότι έχει βρει το νόημα της ζωής και απολαμβάνει την κάθε στιγμή. Άλλωστε μέσα από τα βιβλία της εμβαθύνει στην ψυχοσύνθεση του κάθε ήρωα της και στέλνει τα δικά της μηνύματα. Η ίδια μίλησε στο achaianews για τη μεγάλη της αγάπη που είναι βέβαια το γράψιμο αλλά και την αδυναμία της, που είναι φυσικά η κόρη της Ιόλη.

Πως προέκυψε η ενασχόληση σας με τη συγγραφή;

Γράφω ποίηση από 10 ετών. Μέχρι τα 18 μου έγραφα ποιήματα και στη συνέχεια ασχολήθηκα με τον πεζό λόγο μέχρι που έγραψα το πρώτο μου βιβλίο. Ήταν η "Μαρία η Μαριονέττα" , αφιερωμένο σε όλες τις Μαρίες του κόσμου. Το συγκεκριμένο βιβλίο το ξεκίνησα στα 30  μου και ολοκληρώθηκε μετά από 10 χρόνια. Μετά συνέχισα με τα υπόλοιπα βιβλία μου, μέχρι αυτό που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα  και ο τίτλος του είναι "Η κόρη του αυτόχειρα" από τις εκδόσεις Πικραμένου.

Πως νιώθετε όταν γνωρίζετε  ότι κάποιος , κάπου...ταξιδεύει μέσα από τα βιβλία σας;

Νιώθω λίγο παράξενα , και παράλληλα μια ευχαρίστηση , μια ζεστασιά αλλά και ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που επιλέγουν τα βιβλία μου για συντροφιά τους. Στόχος που είναι άλλωστε να τους κάνω ένα "κλικ' στο μυαλό , να προβληματιστούν με αυτά που διαβάζουν αλλά να περνούν και ωραία. 

Αγαπημένο βιβλίο δικό σας;
Είναι το "ψυχομέτρις" όπου με καθιέρωσε και έχει ήδη εξαντληθεί. Όταν κυκλοφόρησε η εφημερίδα Καθημερινή είχε γράψει ότι ηταν ένα από τα 12 καλύτερα της χρονιάς.  

Το μότο της ζωής σας;
Η θετική στάση απέναντι στα πράγματα, το να προσπαθώ να κάνω καλές πράξεις γιατί αυτό που αφήνει πίσω του ο κάθε άνθρωπος είναι η καλοσύνη. Παράλληλα στον τρόπο σκέψης που είμαι Χριστιανή Ορθόδοξος αλλά και Ινδιάνα.

Τι αγαπάτε περισσότερο στον κόσμο;
Τη μοναχοκόρη μου την Ιόλη η οποία είναι 24 ετών και σπουδάζει στην Αθήνα. Αυτός είναι ο λόγος που πηγαινοέρχομαι τις μισές ημέρες του μήνα στην πρωτεύουσα , όπως βέβαια και οι επαγγελματικές
υποχρεώσεις.

Οι στόχοι σας για το μελλον; ετοιμάζετε κάτι ακόμα;
Οι στόχοι....όταν κάνουμε σχέδια ο Θεός χαμογελάει. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος πρέπει να παραδίδει τα σχέδια του στο Θεό και το σύμπαν ώστε να γίνουν αυτά που θέλει. Σε πρακτικό επίπεδο τώρα...έχω αρχίσει να γράφω ένα θεατρικό έργο το οποίο ελπίζω να γίνει παράσταση. Μου έχουν κάνει επίσης πρόταση να συμμετέχω σε μια μουσικοθεατρική παράσταση το χειμώνα, και βλέπουμε. Αυτό που θέλω από τη ζωή μου είναι να μην σταματήσω ποτέ το γράψιμο. Επίσης θέλω να υπάρχει υγεία  στην οικογένεια μου, τους φίλους μου και όλο τον κόσμο.

Η Λίλα Ζερβοπούλου έχει γεννηθεί στην Αθήνα και μεγαλώσει στην Πάτρα. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία αλλά την κέρδισε τελικά η Δημοσιογραφία και η συγγραφή. Τα έργα της είναι τα εξής, «Η Μαρία η Μαριονέττα» (Αχαϊκές Εκδόσεις,1997) «Ο Ψυχομέτρης» (Νέα Σύνορα, Λιβάνη 1998) «Χαντίς, τα χαρτιά της Πριγκίπισσας» (Κέδρος, 2005) «Ένα κοκταίηλ για τη Νέλλη» (Περί Τεχνών, 2006) «Να περπατάς στο Φως… Μύκονος» (Περί Τεχνών, 2012).

Μαρία Σταθοπούλου

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE