Η "χρυσή" Μαραθωνοδρόμος Σοφία Ρήγα , ολοκλήρωσε τις σπουδές της , επιστρέφει δυναμικά !

Μας έχει κάνει να νιώσουμε αρκετές φορές υπερήφανοι , την Πάτρα και ολόκληρη την Ελλάδα η Πρωταθλήτρια- Μαραθωνοδρόμος Σοφία Ρήγα! Έχει καταγωγή από τα Καλάβρυτα , μεγάλωσε και ζεί στην Πάτρα ! Ξεκίνησε τον αθλητισμό μεγάλη όπως λέει , την προέτρεψε ο γυμναστής της να δοκιμάσει.... Το 2014 ήταν η πρώτη Ελληνίδα που έκοψε το νήμα στον 32ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθήνας στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με συμμετοχή και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο Ντε Τζανεϊρο! Κάτοχος πολλών μεταλλίων χρυσών , ασημένιων , χάλκινων σε πανελλήνια πρωταθλήματα. Έχει πετύχει πολλές διακρίσεις και βάζει συνεχώς νέους στόχους ! Η γλυκιά και όμορφη Πατρινή αθλήτρια μιλά στο achaianews.gr για τον αθλητισμό , τις δυσκολίες , το παρελθόν , το παρόν και το μέλλον , έχοντας πλέον ολοκληρώσει και τις σπουδές, προετοιμάζει τα επόμενα βήματα της !

Είσαι ένας από τους νέους ανθρώπους που μας κάνει υπερήφανους κάθε φορά που σε βλέπουμε να αγωνίζεσαι. Πίσω όμως από αυτό τον αγώνα σίγουρα υπάρχει επίπονη προσπάθεια πολλών ετών , η οποία φυσικά από κάπου ξεκίνησε....

Εγώ αρχικά ξεκίνησα από "σπόντα" με είδε ένας καθηγητής Φυσικής Αγωγής ο κύριος Τάνταρος και έτσι ξεκίνησα. Ξεκίνησα στα 16 μου βασικά και μετά από ένα χρόνο συνεργάστηκα με τον Γιάννη Δαγκόγλου όπου θα ήθελα να τον ευχαριστήσω είμαστε 11 χρόνια ... πάμε στα 12 χρόνια συνεργασίας. Μου ήρθαν λίγο τα πράγματα...πώς λέμε "με πάει λίγο από μόνο του" και είδα τελικά ότι κάθε χρόνο υπάρχει βελτίωση και αυτό μου έδινε δύναμη και κίνητρο για να συνεχίσω! Ξεκίνησα μεγάλη , αλλά σύμφωνα τις επιτυχίες που είχα και βλέποντας ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης αυτό είναι μεγάλο κίνητρο για έναν αθλητή , το να βλέπει ότι έχει βελτίωση.

Περνούσαν λοιπόν τα χρόνια , συνέχιζες εσύ την δική σου προσπάθεια.. Πόσο εύκολος ήταν αυτός ο δρόμος , υπάρχει η στήριξη που θα έπρεπε από την πολιτεία προς τους αθλητές και σε εσένα προσωπικά.

Σίγουρα ο πρωταθλητισμός δεν είναι εύκολο πράγμα , για εμάς αν θέλουμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα πρέπει να το βλέπουμε επαγγελματικά όντας ερασιτέχνες δυστυχώς. Αποτελέσματα δεν έρχονται έτσι απλά , πρέπει να αφήσεις πίσω πράγματα, πρέπει να στερηθείς πράγματα , εις γνώση σου βέβαια αλλά όταν γίνεται αυτό για αρκετά χρόνια και βλέπεις ότι δεν υπάρχει βοήθεια σε αποθαρρύνει λιγάκι. Σίγουρα υπάρχει δυνατότητα για στήριξη , για περισσότερη στήριξη αλλά δυστυχώς δεν την βλέπω. Πρέπει από μόνοι μας να βρίσκουμε καινούργιους στόχους και κίνητρα για να συνεχίζουμε , ειδικά το αγώνισμα του Μαραθωνίου που είναι ιδιαίτερα επίπονο .Δυστυχώς κάποιες στιγμές σε παίρνει λίγο από κάτω, όταν βλέπεις ότι προσπαθείς τόσο πολύ και ασχολείσαι τόσες πολλές ώρες την ημέρα καθαρά με αυτό. Ευελπιστώ να πηγαίνουν καλύτερα τα πράγματα... Ευελπιστώ!

Τι γίνεται τώρα, οι επόμενοι στόχοι σου ;

Η προηγούμενη χρονιά , ήταν μια χρονιά για μένα, που έπρεπε λίγο να "γεμίσω μπαταρίες" και να ηρεμήσω. Σαν στόχο είχα να τελειώσω την σχολή μου και τα κατάφερα !

Ολοκλήρωσες τις σπουδές σου ; !

Ναι ! Ναι ! Νοσηλευτική ΤΕΙ Πατρών ! Φέτος μπαίνω πάλι δυναμικά όπως και πριν! Θα συμμετάσχω σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα , θα δούμε αν μπορέσω να συμμετάσχω σε κάποιους αγώνες "στόχους" , αλλά όλα αυτά θα τα δούμε με την προπόνηση , βλέποντας και κάνοντας!

Είσαι ένας άνθρωπος επίμονος . Βάζεις συνεχώς νέους στόχους και δεν αφήνεις την προσπάθεια στη μέση!

Πρέπει να προσπαθούμε και δεν πρέπει να ασχολούμαστε αποκλειστικά και μόνο με τον αθλητισμό . Πρέπει να υπάρχουν και ισορροπίες γιατί κάποια στιγμή αυτό τελειώνει και βρίσκεσαι στο πουθενά, γιατί η πολιτεία δεν βοηθάει. Μπορεί να φτάσεις 35 χρονών και ξαφνικά ούτε με τη σχολή σου να έχεις τελειώσει , ούτε επαγγελματική αποκατάσταση να έχεις , ούτε ασφάλιση να υπάρχει, βρίσκεσαι στο πουθενά και ξαφνικά εκεί υπάρχουν τα προβλήματα , λες που βρίσκομαι , τι κάνω τώρα; Ο αθλητισμός είναι καλός αλλά πρέπει να υπάρχουν και ισορροπίες.

Εσύ προχωράς, τα χρόνια που ήρθαν είναι δύσκολα , οι εποχές δύσκολες και μέσα στα χρόνια της πορείας σου φαντάζομαι και σίγουρα υπήρξαν άνθρωποι που σε στήριξαν σε όλη σου την προσπάθεια και συνεχίζουν να το κάνουν. Από που θα ξεκινήσουμε ;

Από την οικογένεια, όσο κοινότυπο και να ακούγεται, η οικογένεια μου με έχει στηρίξει πάρα πολύ και οι φίλοι μου είναι χρόνια σταθερά δίπλα μου , καταλαβαίνουν την προσπάθεια μου ,είναι αυτοί που στη χαρά μου θα χαρούν πραγματικά και θα είναι δίπλα μου . Τον προπονητή μου επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Γιάννη Δαγκόγλου και την οικογένεια του γιατί πίσω από εμάς κάποιος βρίσκεται. Θα ήθελα να αναφερθώ και στους χορηγούς μου στη Medicore Hellas, στη ΤΕΜΑΚ Α.Ε., στη Brooks Hellas, ευελπιστώ να υπάρξουν και άλλοι γιατί μόνο με αυτούς τελικά γίνεται δουλειά , μόνο με αυτή τη στήριξη.. Και να σας ευχαριστήσω και εσάς.

Στο Υπουργείο Αθλητισμού , στην κυβέρνηση ποιό είναι το μήνυμα σου ; Γιατί αν οι προαναφερόμενοι έδιναν την σημασία και την στήριξη που πρέπει δεν θα είχαμε αθλητές να προπονούνται σε παράγκες , έχουμε και πρόσφατα παραδείγματα, οι αθλητές δεν θα έψαχναν αγωνιωδώς χορηγούς για να κάνουν.... περήφανους τους Έλληνες.

Δεν μου αρέσει να μεμψιμοιρώ. Εμάς το μήνυμα μας είναι ο αθλητισμός είναι δύναμη , στόχοι να τους καταφέρνουμε. Η όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα πιστεύω είναι κύκλος , θα το περάσουμε και σιγά - σιγά θα υπάρξει ανοδική πορεία και εξέλιξη. Θέλω να περάσω θετικό μήνυμα. Να κάτσουμε και να πούμε ότι υπάρχουν προβλήματα , ναι υπάρχουν, το θέμα είναι να γίνει κάτι. Θα ήθελα να γίνει κάτι !

Ελένη Παρασκευοπούλου

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE