Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Πατρών, την ερχόμενη Τρίτη 24/9/2019 και ώρα 9.00 π.μ., έχει προγραμματίσει η ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή την εκδίκαση της έφεσης κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων, σχετικά με το θέμα που είχε δημιουργηθεί με το κλείσιμο των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Τρίτη 24/9/2019 9π.μ., εκδικάζεται στο Εφετείο Πάτρας η έφεση που καταθέσαμε κατά τις πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης (18 μήνες φυλάκιση με αναστολή) του Πρωτοδικείου Ζακύνθου στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων δια του τύπου. Για αυτή την ποινή που πανηγύριζε στο face book ο Πολάκης.

Πρόκειται για πολιτικοσυνδικαλιστική δίωξη η οποία προαναγγέλθηκε από τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης κο Κοντονή, τοπικό Βουλευτή επειδή η ΠΟΕΔΗΝ ανέδειξε την επισφάλεια των χειρουργείων του Νοσοκομείου που στοίχισαν την ζωή σε μία γυναίκα μετά από εγχείριση ρουτίνας. Κινδύνεψαν άλλοι τέσσερις ασθενείς τότε και τα χειρουργεία έμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστά με αποφάσεις της Διοίκησης.

Διωχθήκαμε επίσης γιατί αναδείξαμε «το χειρουργικό σόου Πολάκη» ιδιώτη Ιατρού με περιφερόμενους ασθενείς, γιατρούς και υλικά από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Ο Διευθυντής χειρουργός του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που συμμετείχε σε εκείνο το χειρουργείο «τιμής ένεκεν» μετατάχθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και έκλεισε ο χειρουργικός τομέας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τους Εργαζόμενους της Δυτικής Ελλάδος και της Ζακύνθου σε Συγκέντρωση την Τριτη 24-9-2019 και ώρα 9πμ. έξω από το Εφετείο Πάτρας.

Η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ έχουν ήδη προκηρύξει 24ωρη Πανελλαδική  Απεργία για την απόσυρση του Νομοσχεδίου που περιορίζει εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στη συνέχεια του απεργοκτόνου νόμου ΣΥΡΙΖΑ. Ως εκ τούτω καλύπτονται οι συνάδελφοι να παρευρεθούν στη Συγκέντρωση.»

Περισσότερες αποδείξεις μέσω "πλαστικού χρήματος" ή ebanking θα ζητεί από το 2020 η εφορία από τους φορολογούμενους σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη φοροδιαφυγή η οποία μόνο στον ΦΠΑ αγγίζει τα 7 δισ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω διάταξη θα συμπεριληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή στα μέσα Οκτωβρίου και με βάση το επικρατέστερο σενάριο οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει την τροποποίηση της υφιστάμενης κλίμακας και την υιοθέτηση μεγαλύτερων ποσοστών, ανάλογα πάντα με το ύψος του εισοδήματος. Αν και ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα ποσοστά, το βασικό σενάριο που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο προβλέπει ότι το ελάχιστο ποσό των e- αποδείξεων, που θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι από τα μέσα Ιανουαρίου του 2019 θα προκύψει από το ύψος του εισοδήματός τους σε συνδυασμό με τη νέα προοδευτική κλίμακα:

- 15% ή 20% για εισόδημα έως 10.000 ευρώ, από 10% σήμερα

 

– 25% για εισόδημα από 10.000 έως 30.000 ευρώ, από 15% σήμερα

 

– 30% για εισόδημα από 30.000 και άνω, με το ανώτατο ποσό που θα πρέπει να συγκεντρώσει ο φορολογούμενος να ανέρχεται στις 30.000 ευρώ, από 20% σήμερα.

Με βάση τα όσα ισχύουν μέχρι τώρα, οι φορολογούμενοι που δεν συγκεντρώνουν το απαραίτητο ποσό μέσω των αποδείξεων, φορολογούνται με 22%. Ωστόσο, με τη μείωση το εισαγωγικού συντελεστή, το ποσό που δεν θα καλυφθεί είναι εξαιρετικά πιθανό να φορολογηθεί με συντελεστή 9%.

Πηγή: εφημερίδα Καθημερινή

Όλα δείχνουν οτι η νέα Δημοτική αρχή έχει καταλήξει στην σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας «ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α.» Μετά από αρκετές διαβουλεύσεις ο Δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος, συνέθεσε το παζλ των προσώπων που θα δουλέψουν στο "βουνό" σε μια κρίσιμη περίοδο με αρκετά προβλήματα και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας για την νέα χιονοδρομική χρονιά.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του kalavrytanews.com τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το νέο Δ.Σ., είναι:

Ο Δήμαρχος κ. Θανάσης Παπαδόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Νίκος Σφαραγκούλιας και Γιώργος Τσενές και οι, Θύμιος Βαζαίος, Κώστας Ζέτος, Κώστας Πόλκας και Δημήτρης Μπαρλογιάννης.

Η νέα σύνθεση αναμένεται, να οριστικοποιηθεί και να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και άμεσα τον νέο Δ.Σ., θα συγκληθεί σε σώμα, για να εκλέξει, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο. Όπως αναμένεται Πρόεδρος θα αναλάβει ο Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, τουλάχιστον για μια μεταβατική περίοδο έως ότου λυθούν τρέχοντα και σοβαρά θέματα του Χιονοδρομικού.

kalavrytanews.com

Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και το οποίο φέρνει αλλαγές, μεταξύ άλλων και στον συνδικαλιστικό νόμο, εκφράζουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, οι οποίες καλούν νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 24 Σεπτεμβρίου.

Η ΔΟΕ αναφέρει ότι βασικό αίτημα αποτελεί η απόσυρση του νομοσχεδίου και τονίζει σε σχετική ανακοίνωση: «Ο αφοπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος διευκολύνει την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων κατά των εργαζομένων και στην περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε. Τα συνδικάτα μπορούν να ρυθμίζουν και να διαφυλάσσουν την εσωτερική τους λειτουργία στη βάση δημοκρατικών και συμμετοχικών διαδικασιών που αποφασίζουν με αποφάσεις των οργάνων τους».

Από τη μεριά της, η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «αντεργατικό – αντιαπεργιακό», θεωρώντας πως «προωθεί ένα είδος ‘ανάπτυξης’, που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι».

Το Δ.Σ. του Εκπ/κού μας Συλλόγου σας καλεί να ανταποκριθείτε, με τον τρόπο που εσείς θα εκτιμήσετε, στην κάλυψη των Πολιτιστικών μας Εκδηλώσεων που έχουμε προγραμματίσει για την περίοδο από 22 Σεπτ. 2019 έως και το Σάββατο 28 Σεπτ. 2019 όπως φαίνεται στο συνημμένο Πρόγραμμα αλλά και στην ανάδειξη των Τοπικών μας Προβλημάτων τα οποία επίσης φαίνονται στην συνημμένη

¨ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ¨

Η παρουσία σας θα βοηθήσει, εις το να καταδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο, η συνεισφορά των Εκπ/κών Συλλόγων και των σκοπών που αυτοί υπηρετούν, στην πολιτιστική, πνευματική και μορ-φωτική αναβάθμιση των κατοίκων των Συνοικιών, αλλά και στην προβολή, την ανάδειξη και τελικά στην λύση των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών.

1. ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ: να λειτουργήσει σύμφωνα με τους όρους χρηματοδότησής του.

2. ΑΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ: να επεκταθεί προς νότο με μεταφορά της αφετηρίας στην Λεύκα από τη θέση που βρίσκεται επί 37 χρόνια και με δρομολόγηση όλων των Λεωφορείων μέσω Νεάπολης.

3. ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ στο 18ο Δημοτικού Σχολείου με: Την διάνοιξη των οδών 1) Θουκυδίδη και 2) Ευφήμου, απομακρύνοντας τον φράκτη των επιχειρήσεων ΚΡΟΝΟΥ στην συμβολής τους με την Περσεφόνης. Την ασφαλτόστρωση της Δαλιέρου. Την επέκταση του Δημοτικού Φωτισμού στην Ευφήμου. Την ύπαρξη Σχολικού Τροχονόμου στην Λαοκόωντος. Την φύλαξη του Σχολικού Συγκροτήματος.

4. ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ Εγκαταστάσεις στο ΟΤ 2157: Άρχισαν οι εργασίες διαμόρφωσης τον Αύγουστο του 2005 χωρίς ποτέ να ολοκληρωθούν.

5. ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ σε τέσσερα οδικά τμήματα με συνολικό μήκος 200 τρέχοντα μέτρα, για να βγουν από τις λάσπες και τη σκόνη 21 οικογένειες.

6. ΔΙΑΝΟΙΞΗ του οδικού συμπλέγματος της περιοχής με προτεραιότητα στους άξονες Θουκυδίδη και Μαρκιανού.

7. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ: Άμεση προτεραιότητα επέκτασης στην Ευφήμου, Πλούτωνος και Αμφιδάμαντος, μέσα στην καρδιά της συνοικίας.

8. ΠΛΑΤΕΙΑ Πολυδεύκους: Άρχισαν οι εργασίες διαμόρφωσης το 1998 χωρίς ποτέ να ολοκληρωθούν. Σήμερα, χωρίς Δημοτ. Φωτισμό, αποτελεί στέκι ατόμων με παραβατική συμπεριφορά & ΠΑΡΚΙΝ οχημάτων.

9. ΕΥΒΟΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ από Μπεγλή έως Παραγλαύκιο. Οι κάτοικοι της Νεάπολης, υπερήλικες, μαθητές, κυρίες με καροτσάκια και μωρά ανά χείρας, διασχίζουν μία απόσταση 1200 μέτρα, περπατώντας εντός του οδοστρώματος ενός λεωφορειόδρομου, με μεγάλη συχνότητα και όγκο οχημάτων, για να φτάσουν στα σχολεία ή στην αγορά.

10. ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ: Αντικατάσταση των μεταλλικών σωληνώσεων που βρίσκονται από 45ετίας και πλέον, στο Δίκτυο των οδών Αυγείου και Θαλή, για να μην πίνουμε σκουριές !!!

11. ΜΟΝΟΔΡΟΜΙΣΗ ΕΥΦΗΜΟΥ: Επανεκτίμηση για το τμήμα της κατά την μεσημβρινή της προέκταση, μετά την συμβολή της με την Αργοναυτών, προσδοκώντας στην επιτάχυνση των διαδικασιών διάνοιξης της Αμφιδάμαντος, επί μήκους 20 μ. για οριστική λύση του προβλήματος και τον απεγκλωβισμό της περιοχής.

12. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΤ 2197 & 2263 ΩΣ ΧΩΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ & ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ δημιουργώντας αθλητικές εγκαταστάσεις, οργανωμένες παιδικές χαρές, χώρους αναψυχής και περιπάτου, για να μας ευγνωμονούν οι επερχόμενες γενιές.

13. ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΣΗ της Πειραϊκής Πατραϊκής και ΑΠΟΔΟΣΗ από τον ΟΛΠΑ των 100 στρεμμάτων (συμβατική υποχρέωση) για τον απεγκλωβισμό των κατοίκων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των.

Δράσεις 

KYΡIAKH 22-9-2019

Στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Ζαρουχλεϊκων

8.00 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ Υπέρ Υγείας των κατοίκων της Νεάπολης, καθώς και Επιμνημόσυνη Δέηση, για όσους έχουν φύγει από την επίγεια ζωή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23-9-2019

Ημέρα προβολής προβλημάτων Νεάπολης

8.00μμ ΣΥΣΚΕΨΗ στην αίθουσα του Εκπ/κού μας Συλλόγου, με προσκεκλημένους τους κ.κ. Δήμαρχο Πατρέων, Επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων, Προέδρου Νοτίου Δημοτικού Διαμερίσματος και ΜΜΕ, με σκοπό την ενημέρωση, επί των προβλημάτων της Συνοικίας μας.

ΤΡΙΤΗ 24-9-2019

Στην αίθουσα του Εκπ/κού μας Συλλόγου.

6.00μμ Ανοιχτό Τουρνουά Πινγκ-Πονγκ

Θα προηγηθεί αγώνας επίδειξης

ΤΕΤΑΡΤΗ 25-9-2019

Στην αίθουσα του Εκπ/κού μας Συλλόγου.

7.00μ.μ. Ομιλία με θέμα:

¨Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ -

ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ¨

ΟΜΙΛΗΤΡΙΕΣ: Γκεζερλή Ολυμπία Επισκέπτρια Υγείας, 4η ΤΟΜΥ Ζαρ/κων & Καράντου Αγγελική, Κοινωνική Λειτουργός 4η ΤΟΜΥ Ζαρ/κων.

Συμμετέχουν οι Ιερείς των Ι.Ν. της Συνοικίας μας (Αγίας Τριάδας - Αγίου Βασιλείου και Αγίων Αντωνίου & Χαραλάμπους) στους οποίους λειτουργούν Τράπεζες Αίματος.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE