Προληπτικούς ελέγχους στα σχολικά κτήρια της Αχαΐας ζητά ο Άγγελος Τσιγκρής

Με αφορμή την πολυετή απουσία αντισεισμικού ελέγχου των σχολικών κτηρίων της Αχαΐας, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρατηρήθηκαν προβλήματα στις υποδομές και τις κτηριακές εγκαταστάσεις ορισμένων σχολείων περιοχών της Αττικής -όπως το Χαϊδάρι, το Νέο Ηράκλειο και το Αιγάλεω- με αποτέλεσμα τα κτήρια να κριθούν ακατάλληλα και οι μαθητές να μεταφερθούν σε άλλες σχολικές μονάδες του νόμου.

Αναφορικά με τον νομό μας, ο τελευταίος έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στα σχολικά συγκροτήματα της Αχαΐας ήταν την περίοδο 2003-2004, με πρωτοβουλία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να βρίσκονται στο σκοτάδι, σε σχέση με την αντοχή των σχολικών κτηρίων σε περίπτωση μεγάλου σεισμού.

Επειδή ο νομός μας χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμική δραστηριότητα, είναι αναγκαία η άμεση πραγματοποίηση των απαραίτητων προληπτικών αντισεισμικών ελέγχων.

Οι έλεγχοι πρέπει να γίνουν στο σύνολο των σχολικών εγκαταστάσεων του νομού, συμπεριλαμβανομένων των βοηθητικών χώρων και των αθλητικών υποδομών...».

 
  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE