Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες: Θα παραστεί στις κερκίδες για τους θεατές και όχι των επισήμων ο Δήμαρχος

Η Δημοτική αρχή της Πάτρας ανακοίνωσε την Δευτέρα μέσω συνέντευξης τύπου πρός τα τοπικά μέσα ενημέρωσεις πώς δεν θα παραστεί στις επίσημες εκδηλώσεις έναρξης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, και πώς αποσύρει των εκπρόσωπο της από την οργανωτική επιτροπή όλα αυτά όπως τονίστηκε ώς ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί από τους αγώνες που θα γίνουν δεν θα μείνει τίποτα στην πόλη παρά μόνο η άμμος.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες  ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής θα παραστούν στην τελετή έναρξης των αγώνων, αλλά θα  καθίσουν στις κερκίδες μαζί με τους θεατές και όχι σε αυτές των επισήμων!

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη νέα επιστολή που στέλνει  στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και η οποία έχει ως εξής:

«Κύριε Πρωθυπουργέ

Σε συνέχεια του προηγούμενου υπομνήματος και μετά από δεκάδες παρεμβάσεις προς την προηγούμενη κυβέρνηση, θα ήθελα να σας εκφράσω τον θυμό και την αγανάκτηση του Πατραϊκού λαού, που βλέπει μια διεθνή αθλητική εκδήλωση να μην αφήνει τίποτα στην πόλη μας.
Ήδη από το 2017 σε παρέμβασή μας προς την προηγούμενη κυβέρνηση, αναφέραμε ότι (…) «ως Δημοτική Αρχή επ ουδενί δεν θα θέλαμε ούτε θα ανεχτούμε να φτάσουμε σε οριακούς χρόνους, που θα υποχρεώσουν σε διαδικασίες «γρήγορες» και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των υποδομών και για το δημόσιο χρήμα» (…), όπως και τις απόψεις μας για την εμπορευματοποίηση των αγώνων (σας υποβάλλουμε τα σχετικά υπομνήματα).
Σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο όπως σας αναφέραμε και στο προηγούμενο υπόμνημά μας, να μείνει στην πόλη μας μόνο η άμμος από τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες. Η χειρότερη εκδοχή που μπορούσε να φανταστεί κάποιος, όταν αναλαμβάναμε μια τέτοιου μεγέθους αθλητική εκδήλωση.
Δυστυχώς, βλέπουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση, μέσα στα πράγματι ασφυκτικά περιθώρια που είχε, δεν πήρε μέτρα να μείνουν τα ελάχιστα που θα διασφάλιζαν την παραμονή κάποιων εγκαταστάσεων, υποδομών, που θα μας έδιναν την δυνατότητα να συνεχίσουμε να διοργανώνουμε παράκτιους αγώνες, να αναπτύξουμε αντίστοιχα αθλήματα. Οι εγκαταστάσεις θα είναι μιας χρήσεως

Λυπούμαστε που η κανονικότητα στην οικονομία, τα ωραία λόγια, δεν φτάνουν σχεδόν ποτέ να γίνουν πράξη, όταν αφορούν λαϊκές ανάγκες. όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτές του Αθλητισμού.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δυσμενή εξέλιξη, ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή δεν θα πάρουν μέρος στις επίσημες εκδηλώσεις και αποσύρεται ο εκπρόσωπός της από την Οργανωτική Επιτροπή.

Ως Δημοτική Αρχή, μαζί με τον Πατραϊκό λαό και την νεολαία θα παρακολουθήσουμε τους αγώνες, θα χειροκροτήσουμε τους αθλητές για τις προσπάθειές τους. Με κάθε τρόπο να ενισχύσουμε την φιλία των λαών της Μεσογείου, μοναδικό υπερασπιστή της ειρήνης, που απειλείται από τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, που ξεριζώνουν και ματώνουν την περιοχή της Μεσογείου. Ο Δήμος και οι υπηρεσίες του, θα συνεχίσουν με υποδειγματικό τρόπο να προσφέρουν τα πάντα, για να γίνουν οι αγώνες, όσο εξαρτάται από εμάς, με τον καλύτερο τρόπο. Όλοι όσοι συμμετείχαν σ' αυτή την προσπάθεια, γνωρίζουν πολύ καλά και το έχουν διατυπώσει σε κάθε ευκαιρία, ότι ο Δήμος με τους εργαζόμενους του, συνέβαλε και συμβάλει με υψηλού επιπέδου επαγγελματισμό.

Θα ενημερώσουμε την Διεθνή Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) και την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τους λόγους της διαμαρτυρίας μας και πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσουν για την αιτία που μας οδήγησε σε αυτό το σημείο.

Την επομένη των αγώνων θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα μας με το σύνολο του Πατραϊκού λαού, η πόλη μας να έχει αυτά που δικαιούται».

O Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε στον Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), επιστολή, την οποία κοινοποιεί στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε

Σας ενημερώνουμε ότι παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις και προσπάθειές μας και προς τις δύο Ελληνικές κυβερνήσεις, δεν υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα οι δεσμεύσεις τους απέναντί μας για δημιουργία μόνιμων υλικοτεχνικών υποδομών ανάπτυξης των παράκτιων αθλημάτων στην πόλη μας.

Σας επισημαίνουμε ότι στις 30 Αυγούστου 2017, μετά από θετική εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, αποφάσισε ομόφωνα την διεκδίκηση των αγώνων, προκειμένου μεταξύ άλλων να αποκομίσει η Πάτρα υποδομές, που θα παραμείνουν και μετά τους αγώνες, για ελεύθερη, δωρεάν χρήση από τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τους αθλητικούς φορείς της περιοχής.

Οι μέχρι σήμερα εξελίξεις, επιβεβαιώνουν απόλυτα τις ανησυχίες μας ότι θα γίνουν αγώνες μιας χρήσης, που δεν θα αφήσουν καμία αθλητική υποδομή στον Πατραϊκό λαό.

Εκφράζοντας την δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση του Πατραϊκού λαού, είμαστε υποχρεωμένοι να αποσύρουμε τον εκπρόσωπό μας από την Οργανωτική Επιτροπής των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων και να μην συμμετάσχουμε στις επίσημες εθιμοτυπικές τελετές.

Σας γνωρίζουμε επίσης, ότι ο Δήμος και οι υπηρεσίες του, θα συνεχίσουν με υποδειγματικό τρόπο, να προσφέρουν τα πάντα, για να πραγματοποιηθούν οι Αγώνες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όσο εξαρτάται από εμάς».

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE