Χωρίς τέλος οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στην Δυτική Ελλάδα

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στη Δυτική Ελλάδα. Δύο νέα περιστατικά σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, με θύματα ηλικιωμένες, σε Πύργο και Αιτωλικό.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, άγνωστος προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ, μπήκε στο σπίτι ηλικιωμένης και της άρπαξε το ποσό των 9.800 ευρώ.

Στην δεύτερη περίπτωση, επιτήδειος απατεώνας, προσποιούμενος τον αστυνομικό, έπεισε ηλικιωμένη να αφήσει έξω από την πόρτα του σπιτιού της μέσα σε σακούλα 5.000 ευρώ, προκειμένου, όπως ισχυρίστηκε, να γλιτώσει από περαιτέρω περιπέτειες την εγγονή της η οποία, δήθεν, είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο.

Και στις δύο περιπτώσεις, όταν οι ηλικιωμένες κατάλαβαν την απάτη ήταν ήδη αργά, και τα χρήματα είχαν κάνει… φτερά.

Η αστυνομία διεξάγει αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Oι ανακοινώσεις της αστυνομίας για τις δύο περιπτώσεις:

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, μετέβη σε οικία ηλικιωμένης και προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (9.800) ευρώ.

* Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη για απάτη.

Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι, στο Αιτωλικό, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη και προσποιούμενος τον αστυνομικό, με το πρόσχημα ότι η εγγονή της έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, έπεισε την ηλικιωμένη να βάλει σε σακούλα (5.000) ευρώ και να τα αφήσει ακριβώς έξω από την οικία  της.

Στη συνέχεια άγνωστη δράστιδα παρέλαβε το χρηματικό ποσό και τράπηκε σε φυγή.

Διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE