Ο Πάπας στο στόχαστρο του Αμβρόσιου: «Δεν κάνεις ούτε για νεωκόρος»

Με τη φράση «να μου ζήσεις Πάπα μου, της Ρώμης κ. Φραγκίσκο». ο μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος επιτίθεται φραστικά στον ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

«Δεν κάνεις ούτε για νεωκόρος» υποστηρίζει, κατηγορώντας τον, ότι «εγκλημάτησε» με τη διόρθωση του «πάτερ ημών» είκοσι αιώνες αφότου η Χριστιανική Εκκλησία σε παγκόσμια κλίμακα χρησιμοποιεί την προσευχή. «Σήμερα ένας νέος σοφός, ασύνετος, ασεβής, πλανεμένος ή εγωιστής Πάπας, ξαφνικά ανακάλυψε ότι η πρόταση «και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν» είναι λάθος!», με τον ισχυρισμόν, ότι ο Θεός δεν θέτει τον άνθρωπο σε πειρασμό, δηλαδή δεν τον δοκιμάζει, αγνοώντας την Παλαιά Διαθήκη.

Ως δεύτερο έγκλημα του Πάπα, ο κ.κ. Αμβρόσιος αναφέρει το φιλί στόμα με στόμα που αντάλλαξε (δημοσίως) με τον μεγάλο Ιμάμη του αλ Αζχαρ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το οποίο, όπως λέει, «καταδίκασαν κάθε διάκριση σε βάρος των θρησκευτικών μειονοτήτων», αλλά θα μπορούσαν να βρουν άλλο τρόπο να χαιρετηθούν.

Επ' αυτού διακρίνει και τρίτο έγκλημα, την ισοπέδωση Χριστιανισμού και Ισλαμισμού, με τη φράση του Πάπα Φραγκίσκου ότι υπερασπίζονται κοινές αξίες.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE

Ευθύνη

Αυγ 02, 2020 Hits:40 ΑΠΟΨΕΙΣ

Ευθύνη

Αυγ 01, 2020 Hits:69 ΑΠΟΨΕΙΣ