Ενημερωτική δράση για την προστασία των πολιτών από τις απάτες

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποίησε χθες (5-6-2019) το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ενημερωτική εκδήλωση για την προστασία των πολιτών από τις απάτες.

Η ενημερωτική δράση πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μπεγουλακίου και της Τοπικής Διοίκησης Αχαΐας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, με σκοπό την προστασία των συμπολιτών μας ιδίως των ηλικιωμένων από τις απάτες.

Οι συμπολίτες μας, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις ενημερωτικές εκδηλώσεις, στις οποίες παρουσιάστηκαν οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι απατεώνες, συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης, ενώ αναλύθηκε και η ψυχολογική διάσταση του φαινομένου.

Παράλληλα, προβλήθηκαν βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις, στις οποίες αποτυπώνονται πραγματικά περιστατικά, από πολίτες που εξαπατήθηκαν οι ίδιοι ή άλλα μέλη των οικογενειών τους, ενώ στο τέλος κάθε ενημέρωσης αναπτύχθηκε διάλογος με τους πολίτες και τους αστυνομικούς.

Χαιρετισμό στις εκδηλώσεις απηύθυναν οι:

  • Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου πατήρ Σωτήριος,
  • Το μέλος του ΔΣ του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μπεγουλακίου κα Μαρία Κανελλοπούλου και
  • Ο Εκπρόσωπος της τοπικής Διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Σπυρίδων Φώτογλου,

Ομιλητές στις ενημερωτικές διαλέξεις ήταν :

  • 1) Ο Τμηματάρχης του Τμήματος Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών Αστυνομικός Υποδιευθυντής ΣΤΑΘΟΥΛΙΑΣ Ιωάννης,
  • 2) Ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Β΄ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Ιγνάτιος,
  • 3) Η Αστυνόμος Β΄ Ειδικών Καθηκόντων - Ψυχολόγος Ιωάννα ΤΣΑΚΩΝΑ
  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE