Πάτρα: Επτά χρόνια χωρίς τον Άμπετ Χασμάν

Ήταν 14 Μαΐου του 2012, όταν έπεσε σαν κεραυνός στην Πάτρα η είδηση, ότι ο Άμπετ Χασμάν, ο δικός μας άνθρωπος, ο δικός μας γιατρός, είχε φύγει από τη ζωή.

Αγάπησε την Πάτρα και τον αγάπησε κι εκείνη. Ο λόγος για τον Άμπετ Χασμάν, από τον θάνατο του οποίου συμπληρώθηκαν στις 14 Μαΐου, επτά χρόνια. Ο Άμπετ Χασμάν υπήρξε ένα από τα πλέον αγαπητά πρόσωπα της Πάτρας την οποία διάλεξε για πατρίδα του.

Ο ίδιος έγραφε στο FACEBOOK: "Δεν γεννήθηκα εδώ. Εγώ διάλεξα την Πάτρα για πατρίδα μου. Γι' αυτό την αγαπώ τόσο!"

Σε συνέντευξή του ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τη δύσκολη περίοδο που διένυε δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι άνθρωποι αγωνίζονται κάθε μέρα για τη ζωή τους. Για την επιβίωσή τους. Ένας από αυτούς είμαι κι εγώ. Απλά για μένα είναι πιο δύσκολα»

Ο Αμπετ, ο οποίος είχε βαπτιστεί ορθόδοξος με το όνομα Αλέξανδρος, ήταν αγαπητός σε όλους. Το πλούσιο κοινωνικό έργο του είχε συγκινήσει χιλιάδες Πατρινούς και όχι μόνο. Η αποδοχή από τον κόσμο ήταν τέτοια που τον αναδείκνυαν πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο.Η δράση και η προσφορά του, τεράστια. Η συνεισφορά του στην τράπεζα τροφίμων, καίρια. Ως αντιδήμαρχος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στους οικονομικά αδύναμους πολίτες και μάλιστα πολλές φορές έβγαζε χρήματα από την δική του τσέπη για να τους βοηθήσει.

Ο Χασμάν ήταν ένα εξαίρετος γιατρός αλλά και ένας αισιόδοξος και δοτικός άνθρωπος. Όσοι τον γνώριζαν λένε ότι ήταν η χαρά της ζωής και η επιτομή της ανιδιοτελούς προσφοράς. Ήταν λάτρης της ελληνικής ιστορίας και του Αλέξανδρου για αυτό και επέλεξε να πάρει το όνομά του αλλά και να το δώσει στον μικρό του γιο.

Ο Άμπετ Αλεξανδρος Χασμάν γεννήθηκε στο Σαλτ της Ιορδανίας και ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας με 15 παιδιά. Ήρθε στην Ελλάδα για σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδαζε και εργαζόταν για να εξοικονομήσει τα απαραίτητα χρήματα για τις σπουδές του.

Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακά στο Νότιγχαμ, στην Αγγλία και από το 1985 εγκαταστάθηκε στην Πάτρα. Ήταν διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών, με ειδικότητα ως γυναικολόγος - μαιευτήρας. Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τα κοινά στις δημοτικές εκλογές του 2002 οπότε και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και επανεξελέγη πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2006.

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής (2002-2008). Επανεξελέγη πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2010.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE