Μάιο και Ιούνιο το 4ο Διεθνές Street Art Festival Patras

Με σύνθημα, η πόλη αλλάζει, έρχεται το 4ο Διεθνές Street Art Festival Patras - ArtWalk 4 όπου καλλιτέχνες της street art από την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο, αναμένεται να συμμετέχουν στο ArtWalk 4 & να δώσουν τη δική τους χαρακτηριστική πινελιά. Το Εικαστικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο και Ιούνιο του 2019 στην Πάτρα.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Art in Progress θα φιλοξενήσει κάποιους από τους σημαντικότερους Έλληνες και ξένους street artists με διεθνή εμπειρία. Οι καλλιτέχνες, αφήνοντας το προσωπικό τους «σημάδι», θα δώσουν μία νέα δυναμική και περιεχόμενο στην πόλη, γεμίζοντας εξωστρέφεια και χρώμα την Πάτρα.

Οι συμμετοχές των καλλιτεχνών στο OPEN CALL της διοργάνωσης ξεπέρασαν κάθε αρχική προσδοκία, με τις αιτήσεις να ξεπερνούν τις 70 και τους συμμετέχοντες να εκπροσωπούν τόσο την Ελλάδα όσο και πολλές χώρες του εξωτερικού. Ενδεικτικά υπήρχαν συμμετοχές από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Αυστραλία, τη Γαλλία, τη Ρωσία και το Μεξικό.

Τα προσχέδια που κατατέθηκαν από τους συμμετέχοντες παρουσίασαν εξαιρετικό δημιουργικό ενδιαφέρον, κάνοντας την τελική επιλογή ιδιαίτερα δύσκολη.

Οι καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν να δημιουργήσουν φέτος τοιχογραφίες – murals στην πόλη της Πάτρα είναι οι AFK, A squid called Sebastian, Bumblebeelovesyou, ECB, Gera 1, JDL, KLE, Mike Makatron, Millo και Taquen.

Τo ArtWalk 4 τελεί υπό την συνδιοργάνωση: της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έχει την θερμή βοήθεια των ελληνικών εταιριών & μεγάλων χορηγών του Φεστιβάλ: την εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων Χρυσανθόπουλος Α.Ε. και την βιομηχανία χρωμάτων VECHRO.

Επίσης το ArtWalk4 έχει και τη θερμή βοήθεια του χορηγού οπτικοακουστικών μέσων: την εταιρία Mediamarkt.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE