Έντονο Ελληνικό στοιχείο στη συνεδρίαση της I.C.G

Σε έναν ιστορικό χώρο, στο Μουσείο Τρικούπη στο Μεσολόγγι, συνεδρίασε χθες το Προεδρείο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Παιδικού Αθλητισμού (I.C.G.) που από την Τετάρτη βρίσκεται στην Ελλάδα έπειτα από επίσημη πρόσκληση του Δημάρχου Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου στο πλαίσιο των πανηγυρικών εκδηλώσεων για την Ιερή Έξοδο της πόλης.

Τα μέλη του Προεδρείου, αφού ξεναγήθηκαν στο πατρογονικό σπίτι του Χαρίλαου Τρικούπη συνοδευόμενοι από τον Έλληνα αντιπρόσωπο της Παγκόσμιας Οργάνωσης και εκλεγμένο μέλος της Νίκο Τζανάκο, έθεσαν επί τάπητος σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν στον Παγκόσμιο Παιδικό Αθλητισμό. Προτεραιότητα, όμως, έδωσαν στις εισηγήσεις του κ. Τζανάκου, που αφορούν τον Πολιτισμό, την Ιστορία και την Τέχνη, σε μια προσπάθεια να εναρμονιστούν οι διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις της I.C.G. με το Ελληνικό στοιχείο.

Η πρώτη, αφορούσε στην παρουσίαση από τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής & Ψυχολογίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Πρόεδρο του Συλλόγου Πατρινών Καλλιτεχνών εικαστικών Τεχνών “Κωστής Παλαμάς”, κ. Θεόδωρο Μαλλιά, της προσπάθειας που καταβάλλει προκειμένου ο Ολυμπιακός Ύμνος του Παλαμά να χαρακτηριστεί Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά, ιδέα που προσέγγισαν με ενθουσιασμό τα μέλη του Προεδρείου δεσμευόμενα να στηρίξουν διεθνώς.

Η δεύτερη, (διαμέσου του κ. Τζανάκου), έγινε από την Δασκάλα Χορού κ. Διονυσία Σουλελέ και αφορούσε στο αίτημα θεσμοθέτησης της συμμετοχής ομάδων ρυθμικής και χορού στο πλαίσιο όλων των αγώνων που διοργανώνονται από την Παγκόσμια Οργάνωση Παιδικού Αθλητισμού. Επίσης, στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα τόσο για τους θερινούς αγώνες του 2019 στην Ufa της Ρωσίας αλλά τους επόμενους στην Ουγγαρία, καθώς και του 2021 στην Ν. Κορέα.

Τα μέλη του Προεδρείου της I.C.G. παρακολουθούν το σύνολο εκδηλώσεων μνήμης για την Έξοδο της πόλης του Μεσολογγίου, παρέστησαν στην τελετή αδελφοποίησης με την Αμμόχωστο, ενώ την Κυριακή θα παρευρίσκονται στο επίσημο γεύμα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Το Προεδρείο της I.C.G. από τους Torsten Rasch (Germany) - Πρόεδρο των Διεθνών Αγώνων, ο David Gilbert (USA) - Α’ Αντιπρόεδρο, Igor Topole (Slovenia) - Β΄Αντιπρόεδρο, Richard Smith (Germany-USA) - Γενικό Γραμματέα καθώς και τα μέλη Fen Fen Chang (Taiwan), Wolfgang Glenz (Spain) και Chulwon Shin (S. Korea).

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE