Κοσμοσυρροή στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Τζανάκου (ΦΩΤΟ)

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο "Royal", έγινε το βράδυ της Τρίτης η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Τζανάκου με τίτλο «Για ένα παράσημο ανδρείας: Νικολάι Αλεξέγιεβιτς Ράικο», που αφορά στην Πάτρα κατά μετεπαναστατική περίοδο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πικραμένος».

Αυτή τη φορά ο συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής καταπιάνεται με τον Νικολάι Αλεξέγιεβιτς Ράικο, έναν ρώσο φιλέλληνα που υπήρξε φρούραρχος των Πατρών και του Κάστρου του Ρίου κατά τη δύσκολη καποδιστριακή περίοδο, και ανιχνεύει τη διαδρομή και τη δράση του στην πόλη μας.

Πρόκειται για μια ιστορική ευκαιρία ώστε να αναδειχθεί ένας άνθρωπος ο οποίος αφοσιώθηκε στην ανοικοδόμηση της Πάτρας μετά την απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό και οραματίστηκε τη σύγχρονη πόλη στην οποία έχουμε την τύχη να κατοικούμε σήμερα.


Μέσα από ενδελεχή και πολυετή έρευνα, ο συγγραφέας φωτίζει πτυχές των πρώτων ημερών της νέας Πάτρας, που για σχεδόν δύο αιώνες παρέμεναν άγνωστες.

Ομιλητές ήταν οι:

Νίκος Τσούκαλης, δικηγόρος, πρ. βουλευτής,

Δρ. Ευγενία Πιερρή, Διευθύντρια ΓΕΛ Καστριτσίου, π. Διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας,

Ανδρέας Καράβολας, πρ. Δήμαρχος Πατρέων, πολιτικός μηχανικός.

Τη συζήτηση συντόνιζε η Αμαλία Δημητροπούλου, πτυχιούχος Ελληνικού Πολιτισμού και μεταπτυχιακή φοιτήτρια Σύγχρονης Δημοσιογραφίας.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE