Νίκος Τζανάκος: Δεν υπάρχει όραμα για την βελτίωση της εικόνας της πόλης

Με αφορμή προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, την ερχόμενη Δευτέρα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων και επικεφαλής της παράταξης “Πάτρα: Η δική μας Πόλη” Νίκος Τζανάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόλις πριν δυο μέρες μίλησα δημόσια για το μείζον θέμα της ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, που δυστυχώς στην Πάτρα αποτελεί … ακόμα ζητούμενο, και άλλη μία πρόσκληση από την αρμόδια Επιτροπή του Δήμου Πατρέων, για συνεδρίαση την προσεχή Δευτέρα το πρωί, … ήλθε να με επιβεβαιώσει στο ότι η Δημοτική Αρχή της πόλης μας δεν έχει ούτε όραμα, αλλά ούτε καν διάθεση για να πράξει τα στοιχειώδη.

Ούτε ένα, από τα “5” θέματα, δεν αφορά κάποια αισθητική παρέμβαση σε κοινόχρηστους χώρους

Ούτε ένα, δεν αφορά στην ελάχιστη κάλυψη αναγκών των νέων της πόλης μας

Ούτε ένα, δεν αφορά σε διανοίξεις οδών, δημιουργία πλατειών ή αλλαγή της κακής εικόνας που εμφανίζει η Πάτρα, σε κέντρο και συνοικίες.

Ενδεικτική είναι η εικόνα και του Δημαρχείου, με …χορτάρια στις εισόδους του και την αντιαισθητική αφισορύπανση. Υποσυνείδητα δημιουργείται σε όλους το συναίσθημα πως έχει εγκαταλειφθεί κάθε προσπάθεια να ομορφύνουμε την πόλη…

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, λοιπόν, θα ‘πρεπε να ήταν το “βήμα” της παράταξης του κ. Πελετίδη ώστε μέσα από πρωτοβουλίες να διαφαίνεται η ύπαρξη πολιτικής και οράματος για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.  Αντ’ αυτού, η Δημοτική Αρχή περιορίζεται σε συνεδριάσεις ΤΥΠΙΚΗΣ (και μόνο μετά από υπηρεσιακές εισηγήσεις) διαχείρισης ζητημάτων της καθημερινότητας που όμως δεν συντελούν στην παραμικρή βελτίωση της εικόνας της πόλης. Η Δημοτική Αρχή μοιάζει να έχει παραδώσει τον έλεγχο στον αυτόματο πιλότο, αποδεχόμενη ρόλο … απλού διαχειριστή τεχνοκρατικών θεμάτων, (κάτι που θα έπραττε ούτως ή άλλως η οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή).

Θέλουμε η Πάτρα να ξαναγίνει δική μας πόλη! Έτσι όπως την αξίζουν οι Πατρινοί και όπως ταιριάζει στην ιστορία της. Θέλουμε την Πάτρα της αισθητικής, με αληθινή ποιότητα ζωής. Θέλουμε μια … Ανθρώπινη πόλη!».

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE