Μετάνιωσε που σκότωσε τον πατέρα του ο 27χρονος από την Ζάκυνθο

Επτά μήνες μετά την άγρια δολοφονία του πατέρα του στις Βολίμες της Ζακύνθου μίλησε για τη μοιραία εκείνη νύχτα μέσα από τις φυλακές ο 26χρονος Αλέξης. Όπως είπε στην Γιώτα Κηπουρού και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» κάθε μέρα που περνά μέσα στις φυλακές μετανιώνει που σκότωσε τον πατέρα του. Ο νεαρός παραδέχθηκε ότι θόλωσε και ότι δεν άντεχε στην ιδέα ότι τα δύο μικρότερα αδέλφια του βιώνουν την ίδια κακοποίηση που είχε βιώσει ο ίδιος, τα μεγαλύτερα αδέλφια του και η μητέρα του.

«Μου ζητούσε κάθε φορά να του πάω γυναίκα, οποιαδήποτε γυναίκα, ακόμα και τη μεγαλύτερη αδελφή μου για να ικανοποιεί τις σ#ξουαλικές του επιθυμίες. Θόλωσα… Όταν είδα τη μικρή μου αδελφή αναστατωμένη να μου λέει ψιθυριστά ότι πονάει στα γεννητικά της όργανα μου ήρθαν όλες εκείνες οι εικόνες με τη σεξουαλική κακοποίηση της αδελφής μου και με τους βιασμούς της μάνας μου, που την ακούγαμε εμείς να βογκάει σαν να την έσφαζε», είπε ο Αλέξης.

Εκείνο το απόγευμα τον είχε πάρει ο ίδιος τηλέφωνο και του ζήτησε να συναντηθούν για να του πάει τη γυναίκα που του ζητούσε συνεχώς. Πήγε στο ραντεβού και τον κατέκλυσαν όλα αυτά τα συναισθήματα που ένιωθε από την κακοποίηση χρόνων.

  • «Δεν πρόλαβε να μου πει τίποτα. Εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν εγώ. Ήμουν ο πόνος 26 χρόνων που ένιωσα από αυτόν τον άνθρωπο. Με πλημμύρισε η οργή, θόλωσα, δεν μπορούσα να σκεφτώ λογικά», είπε.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η ζωή μαζί με τον πατέρα του ήταν μια κόλαση. Περιέγραψε χρόνια ωμής βίας και κακοποίησης τόσο του ίδιου, όσο και της μητέρας του και των αδελφών του, ενώ χαρακτήρισε το σπίτι όπου έμεναν «κολαστήριο». Ήταν σίγουρος ότι όλα όσα περνούσε εκείνος μικρός από τον πατέρα του, τα περνούσαν και τα μικρότερα αδέλφια του. Προσπάθησε να τα προστατέψει, πήγαινε συχνά στο σπίτι για να τα δει, άκουγε ψίθυρους στο χωριό για τα όσα γίνονται πίσω από τους τοίχους του πατρικού του και η οργή μεγάλωνε μέσα του.

Όπως είπε γνώριζε ότι η μεγάλη του αδελφή, από τον πρώτο γάμο της μητέρας του είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον πατέρα του. Το είχε εκμυστηρευτεί η ίδια στη μητέρα της και όταν η μικρή του αδελφή του είπε ότι πονούσε στα γεννητικά της όργανα επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες του ότι κάνει τα ίδια και σε εκείνη.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είχε πέσει κι εκείνος θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατέρα του, την ώρα που κοιμόταν πιθανόν, ενώ δεν μπορεί να ξεχάσει την λεκτική και σωματική κακοποίηση που είχε δεχθεί.

  • «Ζήσαμε όλοι μαρτυρικά χρόνια κοντά του. Από την πρώτη μέρα που άρχισα να καταλαβαίνω θυμάμαι μόνο κακοποίηση, τρόμο, βρισιές, εξευτελισμό και απειλές. Θυμάμαι ένα βράδυ μας σημάδευε με το όπλο και έβριζε τη μητέρα μου με βρισιές που δεν μπορώ ούτε να τις πω», είπε.

Παραδέχεται πάντως ότι αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω δε θα σκότωνε τον πατέρα του. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν είχε δικαίωμα να τον τιμωρήσει και πώς έπρεπε να τον τιμωρήσει η δικαιοσύνη. Όμως πρόσθεσε ότι παρά τις καταγγελίες που είχαν γίνει σε βάρος του τρεις φορές από διαφορετικά πρόσωπα για κακοποίηση των μικρότερων παιδιών του, ο πατέρας του ποτέ του δεν τιμωρήθηκε για όσα είχε κάνει.

Τα μικρά του αδελφάκια δεν τα έχει ξαναδεί από εκείνη τη μέρα. Ξέρει ότι κάποια στιγμή θα μάθουν την αλήθεια, ότι τους στέρησε τον πατέρα τους, αλλά θα μάθουν κιόλας, όπως είπε, ότι τους έδωσε την ελευθερία τους.

Τώρα εύχεται οι δικαστές να δείξουν την ίδια κατανόηση που έχει δείξει η κοινή γνώμη στη Ζάκυνθο και να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, ώστε να συνεχίσει τη ζωή του, έχοντας πάντα βάρος στη συνείδησή του ότι αφαίρεσε τη ζωή του ίδιου του πατέρα του.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE