Επαναλειτουργεί ο Ιερός Ναός Αγ. Γερασίμου στην Πάτρα

Αποκαταστάθηκε ο Ιερός Ναός του Αγίου Γερασίμου στην Πάτρα που υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές από το πέρασμα του Εγκέλαδου στις 8 Ιουνίου 2008, από το Σύλλογο των εν Πάτραις Κεφαλλήνων στον οποίον ανήκει και πλέον την ημέρα που εορτάζεται η ανακομιδή του σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου θα δοθεί και πάλι στην Θεία Λατρεία.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Την Παρασκευή 19/10/2018 και ώρα 5.30 μ.μ. ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυστόστομος θα τελέσει τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Γερασίμου Πατρών, ο οποίος μετά από το πλήγμα που υπέστη στον σεισμό του 2008, αποκατεστάθη πλήρως ανακαινισμένος και παραδίδεται στη θεία λατρεία. Στις 10:00 μ.μ. έως 12:30 π.μ. θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία.

Το Σάββατο 20/10 (και ώρα 7:00 – 10:30 π.μ.), θα τελεσθεί ο όρθρος, ακολουθία επί της σαλευθείσης Αγίας Τραπέζης και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ενώ το απόγευμα της ιδίας ημέρας (στις 6:00 μ.μ.) θα τελεσθεί Αναστάσιμος Εσπερινός και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους της Ενορίας (Ιεροθέου – Κορίνθου – Β. Ηπείρου – Ακτή Δυμαίων).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων ιδρύθηκε το 1874 με συνένωση των δύο σωματείων Κεφαλλήνων που προϋπήρχαν. Ο ναός είναι ιδιοκτησία του Συλλόγου και λειτουργεί ως ενοριακός από το 1940, συγκαταλέγεται στους 10 παλαιότερους Ναούς της Πάτρας και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Κεφαλλήνες της Πάτρας.

Ο σεισμός του 2008 επέφερε μεγάλη καταστροφή στη στατική επάρκεια του κτιρίου και βύθισε τη σκεπή του. Από το 2009 άρχισαν οι ενέργειες του Συλλόγου, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης και επισκευής του σεισμόπληκτου Ιερού Ναού με δαπάνες του Συλλόγου, των ευλαβών Κεφαλλήνων της πόλης και δωρητών που είδαν τη μεγάλη προσπάθεια και βοήθησαν.

Παρά τα διάφορα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τις εργασίες αποκατάστασης και κυρίως την οικονομική δυσπραγία, με τη βοήθεια του Αγίου και την καθοδήγηση και φροντίδα του σεπτού Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου, οι εργασίες έφτασαν στο τελικό στάδιο και είναι έτοιμος ο ναός να λειτουργήσει πλήρως ανακαινισμένος.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE