Δίπλα στους πρόσφυγες ο 13ο Γυμνάσιο Πατρών

Το 13οΓυμνάσιο Πάτρας υποδέχεται αυτή την εβδομάδα εκπαιδευτικούς και μαθητές από πέντε Ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος Erasmus+ με θέμα: «Μια εμπειρία με και για τους πρόσφυγες» που υλοποιεί από την περασμένη σχολική χρονιά.

Η εβδομάδα φιλοξενίας είναι πλούσια σε δράσεις, με σημαντικότερες:

    Τη διαδραστική συνάντηση με τη συμμετοχή ελλήνων και ξένων μαθητών και μαθητριών της σύμπραξης και ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων που φιλοξενούνται στη Στέγη PLUS (+) της PRAKSIS, σήμερα στις 6 μ.μ. στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και Τσαμαδού 38 (έξω από το Κέντρο Ημέρας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της PRAKSIS)
    Την ανοιχτή στους πολίτες της Πάτρας Εκδήλωση- συζήτηση για την προσφυγική πραγματικότητα στην Ελλάδα μεθαύριο Τετάρτη στις 6 μ.μ. στην Αγορά Αργύρη (Αγ. Ανδρέου 12- Πάτρα)

Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος και θα καταθέσουν τις απόψεις και τον προβληματισμό τους σχετικά με την ελληνική προσφυγική πραγματικότητα οι καλεσμένοι:

  • Αγγελόπουλος Γεώργιος (Υπεύθυνος Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μυρσίνης Ηλείας), Γιακουμής Τάσος (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας), Διαμαντοπούλου Αλεξάνδρα (Συντονίστρια Εκπαίδευσης Κέντρων/δομών Φιλοξενίας Προσφύγων Περιφ. Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας), Νικολακοπούλου Ελισάβετ(Δικηγόρος Κέντρου Φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της PRAKSIS), Παπαγεωργίου Νικόλαος (Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών Πάτρας) και Τουλγαρίδης Θεόδωρος (Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων).
  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE