Με επιτυχία πραγματοποπιήθηκε η συγκέντρωση των καρναβαλιστών για τη «Στέγη Για Το Καρναβάλι», το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας 

Τα πληρώματα του ΑΣΟ ακολουθώντας τη δική τους φωνή πραγματοποιήσαν μια ιδιαίτερη εκδήλωση - διαμαρτυρία για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και έμειναν χωρίς "σπίτι". Φορώντας άσπρες μπλούζες, έστησαν την καρναβαλική τους πραμάτεια στην πλατεία Γεωργίου καλώντας τους Πατρινούς να πάρουν μέρος στη δράση τους για το Καρναβάλι.

Με καρναβαλική πάντα διάθεση διαμαρτυρήθηκαν  για την "έξωση" που τους έγινε μετά από 17 ολόκληρα χρόνια από τις αποθήκες του ΑΣΟ που είχαν ως εργαστήρι, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο δρόμο, χωρίς να υπάρχει κάποια οριστική λύση για το νέο τους σπίτι.

Σαράντα μέρες συμπληρώνονται από το θάνατο του 18χρονου Νίκου Μοίραλη που έφυγε από τη ζωή μετά από τροχαίο δυστύχημα.

Βγήκε με το ποδήλατο για μια βόλτα, αλλά στη γωνία της Πατρών Κλάους με την Γλαύκου, τού είχε στήσει καρτέρι ο θάνατος. Την  Κυριακή 31 Μαΐου θα τελεστεί στις 9:30 π.μ.  μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίων Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών.

Η σύγκρουση με ένα αυτοκίνητο ήταν μοιραία. Βρέθηκε στο οδόστρωμα, χτυπημένος στο κεφάλι.   Κλήθηκε το ΕΚΑΒ, τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου όμως επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του. Το χτύπημα ήταν συντριπτικό, το παλικάρι δεν άντεξε.

Ανείπωτη τραγωδία. Μεγάλος θρήνος. Κατ’ αρχάς για τους γονείς, τα αδέλφια, τους συγγενείς του. Αλλά και για φίλους και γνωστούς, όπως και για κάθε άνθρωπο ο νους του οποίου δεν μπορεί να χωρέσει τέτοια απώλεια.

Το κακό ταξίδεψε γρήγορα στην Πάτρα, όπου η οικογένεια τους 18χρονου Νίκου Μοίραλη  ήταν γνωστή και ιδιαιτέρως αγαπητή. Κεντρικά πρόσωπα της ανείπωτης τραγωδίας η μητέρα του Λευκοθέα, ο πατέρας του Μάκης (Ασημάκης), τα αδέλφια του, τα πολλά μέλη του ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος.

Ειδικά στους σημερινούς 45ρηδες και άνω, τα αδέλφια Μοίραλη έχουν πολλούς γνωστούς και φίλους. Ο πατέρας του Νίκου, Μάκης ήταν γνωστός Απολλωνιστής, ο θείος του Κώστας Μοίραλης επί χρόνια μέλος του Δ.Σ. του ΝΟΠ, ο άλλος θείος του Ανδρέας, διεθνής διαιτητής πόλο.

Άνθρωποι που αγαπούσαν τον Αθλητισμό. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο 18χρονος Νίκος  παίζοντας μπάσκετ στον Γλαύκο και παλιότερα στον Προμηθέα και τον Έσπερο ΑΟΠΑ.

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει με την αγορά και επισκευή ποδηλάτων τους τελευταίους μήνες . Ιδιοκτήτες που διατηρούν καταστήματα επισκευής και πώλησης ποδηλάτων επί  40 χρονιά στην Πάτρα αναφέρουν στο achaianews.gr  τόσο αυξημένη ζήτηση  δεν έχουν ξαναδεί ποτέ…..

Πολλοί είναι αυτοί που ξετρύπωσαν ξεχασμένα ποδήλατα ακόμα ακόμα και παλαιότερων εποχών από τα υπόγεια, άλλοι επισκεύασαν το  χαλασμένο ποδήλατο  και είχαν αφήσει στην άκρη επί χρόνια,  και κάποιοι αγόρασαν καινούργιο . 

Ο κλάδος της αγοράς ποδηλάτου είναι από τους λίγους που , αύξησαν τα κέρδη τους τους τελευταίους μήνες , λόγω των συνθηκών. Βέβαια κανονικά δεν θα πρεπε , να συμβεί αυτό μόνο λόγω καραντίνας αλλά να επιλέγει ο καθένας να  αθλείται και παράλληλα να μετακινείται μ αυτό τον τρόπο που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. 

Ωραίες οι βόλτες με το ποδήλατο , αρκεί όμως να υπάρχουν και οι κατάλληλες υποδομές. Διότι στην Πάτρα επί χρόνια ποδηλατόδρομο ακούμε αλλά δεν βλέπουμε……

 

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κινητικότητα του πληθυσμού μετά το άνοιγμα σχολείων, εστίασης και μετακινήσεων, σύμφωνα με την δεύτερη έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου Covid-19, που αφορά το διάστημα 20-27 Μαΐου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση, η κινητικότητα του πληθυσμού ενισχύθηκε περαιτέρω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα σε όλο το φάσμα της κοινωνικής δραστηριότητας σε σχέση με τον Απρίλιο, εκτός από τον παραμονή στην κατοικία που είδε την μείωση να αγγίζει το 9%. Μεγαλύτερη αύξηση σημείωσε η μετάβαση σε πάρκα με 74%. Ακολούθησαν η μετάβαση σε καταστήματα με 25% και για είδη α’ ανάγκης όπως τα τρόφιμα και τα φάρμακα με 14%.

Συνολικά, η πληθυσμιακή κινητικότητα σε σχέση με τον Απρίλιο ενισχύθηκε κατά 25%, με μόνο την τελευταία εβδομάδα να σημειώνεται μια περαιτέρω αύξηση κατά 2%. Η κινητικότητα του πληθυσμού αποτυπώνεται και στα στοιχεία του ΟΑΣΑ όπου σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση προόδου σημειώνεται μια πρόσθετη αύξηση κατά 23% στις επικυρώσεις με συνέπεια στις 25.05 να καταγράφεται μείωση σε σχέση με πέρυσι κατά 48%, έναντι 71% μια εβδομάδα νωρίτερα.

Από την άλλη πλευρά, η προσέλευση των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μειώθηκε σε σχέση με την πρώτη έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου. Η Αττική, Δυτική Ελλάδα και Θεσσαλία έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά απόντων, σε αντίθεση με τα νησιά Βορείου Αιγαίου και της Κρήτης όπου σημειώνονται οι λιγότεροι απόντες. Επιπρόσθετα, στους εκπαιδευτικούς παρατηρείται αυξητική τάση χορήγησης ειδικών αδειών που σχετίζονται με COVID-19.

Δημοσιεύτηκε από την ΔΕΥΑΠ, η διακήρυξη ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού, για την ανάθεση του έργου «επέκταση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Πάτρας», προϋπολογισμού 9.915.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Όπώς αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

Ένα έργο, η διακήρυξη του οποίου καθυστέρησε για πολλά χρόνια, εξαιτίας των αντιθέσεων και των αντικρουόμενων συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, τις συνέπειες των οποίων, δυστυχώς για μια ακόμα φορά, τις υπέστη ο λαός.

Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας, με την ολοκλήρωση του οποίου, χιλιάδες νοικοκυριά των περιοχών, Αγίου Βασιλείου, Ρίου, Καστελλοκάμπου, Βραχνεΐκων, Μονοδενδρίου, Ροϊτίκων, Μιντιλογλίου και τμήματος της Οβρυάς, θα απαλλαγούν από τους βόθρους, ενώ θα αναβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής τους, αλλά και του περιβάλλοντος.

Παράλληλα η ΔΕΥΑΠ, προχωρά στην αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και υλικά, για την αύξηση του δυναμικού τους, έτσι ώστε να μπορούν να δεχτούν τα λύματα των περιοχών, στις οποίες η ΔΕΥΑΠ, κατασκευάζει ή πρόκειται να κατασκευάσει δίκτυα λυμάτων.

 

  

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE