Η επίσκεψη Κοντοζαμάνη στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας"

Με την ευκαιρία της παρουσίας μελών της κυβέρνησης και δη του Υπουργού Υγείας κου Βασίλειου Κικίλια και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κου Βασίλειου Κοντοζαμάνη στην πόλη μας, ο τελευταίος επισκέφτηκε το Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», όπου τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής του νοσοκομείου κος Ηλίας Θεοδωρόπουλος και ο Αναπληρωτής Διοικητής κος Παναγιώτης Δημόπουλος. Τον κο Κοντοζαμάνη κατά την επίσκεψή του συνόδευαν ο Διευθυντής του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού, κος Παναγιώτης Γεωργόπουλος, και αντιπροσωπεία στελεχών του Υπουργείου Υγείας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός βρέθηκε στο Τμήμα Αξονικού Τομογράφου, όπου και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη για την τοποθέτηση του τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματος, ενώ στο Τμήμα Μαγνητικού Τομογράφου συνομίλησε με την ιατρό κα Ασπασία Ρηγοπούλου, στην οποία και δήλωσε εντυπωσιασμένος για τον ετήσιο κύκλο εργασιών του τμήματος στο οποίο υπάγεται.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τον περίμενε ο Διευθυντής και εκπρόσωπος των ιατρών στο ΔΣ του νοσοκομείου μας κος Κωνσταντίνος Δραγώτης, με τον οποίο συνομίλησαν για το κομβικό ρόλο που διαδραμάτισε ο «Άγιος Ανδρέας» στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην περιοχή, καθώς τα προβλήματα που ανακύπτουν διαχρονικά αλλά και εξαιτίας του covid λόγω της έλλειψης επαρκούς ιατρικού προσωπικού.

Ακολούθως, στο Εμβολιαστικό Κέντρο συνομίλησε με  την υπεύθυνη της εμβολιαστικής γραμμής της Pfizer και Διευθύντρια του Μικροβιολογικού κα Ευαγγελία Οικονομοπούλου, καθώς και την υπεύθυνη της εμβολιαστικής γραμμής της Astra Zeneca ιατρό καρδιολόγο κα Διονυσία Σταθοπούλου, από τις οποίες έλαβε γνώση για την εξαιρετική πορεία του εμβολιασμού στο νοσοκομείο μας εκφράζοντας την ικανοποίησή του. Παράλληλα τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα της υπερπροσπάθειας ιατρών και νοσηλευτών λόγω έλλειψης εφεδρειών σε προσωπικό και τα εξουθενωτικά ωράρια εργασίας που ακολουθούν εδώ και μήνες προκειμένου να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε το Φαρμακείο, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και τη Μονάδα Νεογνών, όπου είχε σύντομo διάλογο με τη Διευθύντρια του Φαρμακείου κα Ευαγγελία Αρσένου και το προσωπικό των συγκεκριμένων τμημάτων για τη λειτουργία τους εν γένει αλλά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επίσης, του τέθηκαν τα σημαντικά χωροταξικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Μονάδα Νεογνών και το Φαρμακείο.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε σύντομη συνάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου με τον κο Κοντοζαμάνη, παρουσία και του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κου Ιωάννη Καρβέλη. Στην σύσκεψη παρέστη και το μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων και Γενικός Σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ κος Χρήστος Σουγλέρης, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο (κλίνες, Φαρμακείο, Γραφείο Υλικού), η επίλυση των οποίων αποτελεί πάγιο αίτημα του Σωματείου. Επιπλέον, με την ευκαιρία της διενέργειας των εκλογών για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, τόνισε την επιτακτική ανάγκη να συσταθεί ως όργανο και να συνεδριάσει άμεσα, κάτι που δεν έχει συμβεί εδώ και 3 χρόνια, με αποτέλεσμα να μένουν αναπάντητα αιτήματα εργαζομένων για μετατάξεις, αναβαθμίσεις και συνταξιοδοτήσεις, με τον κο Κοντοζαμάνη να επισημαίνει πως θα δοθεί λύση στο ζήτημα άμεσα. Ο κος Σουγλέρης στάθηκε και στην υπερπροσπάθεια του προσωπικού του «Αγίου Ανδρέα» καθόλη την περίοδο της πανδημίας, η οποία απετέλεσε καταλύτη στο να ανταποκριθεί το νοσοκομείο πλήρως στις αυξημένες ανάγκες που ανέκυψαν τον τελευταίο χρόνο, παρόλο που δεν είχε προβλεφθεί να αποτελέσει Kέντρο Aναφοράς Covid 19. Τέλος, επανάλαβε τα πάγια αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος όπως η ένταξη στα ΒΑΕ, η άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση όλων των υγειονομικών ανεξαιρέτως και η επιπλέον ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμες θέσεις εργασίας.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE