Γυμνάσιο της Πάτρας συμμετείχε στην πρώτη διαδικτυακή σύσκεψη για την αλλαγή του κλίματος

Το τριήμερο 24-26/5/2021 το σχολείο μας, 14ο Γυμνάσιο Πατρών, στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ συμμετείχε στην πρώτη διαδικτυακή διάσκεψη για την αλλαγή του κλίματος.

Το θέμα του προγράμματός μας είναι Living in the Era of Climatic Change (LECLIC), Ζώντας στην εποχή της Κλιματικής Αλλαγής. Συμμετέχουμε τέσσερις χώρες: Ισπανία (Συντονίστρια), Ελλάδα, Ιταλία και Πορτογαλία. Το πρόγραμμα είναι διετές.

Λόγω της πανδημίας που μαστίζει την ανθρωπότητα και κάνει αδύνατα τα ταξίδια από την μια χώρα στην άλλη όλες μας οι δραστηριότητες γίνονται διαδικτυακά. Αυτή την εποχή κάτω από κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να βρισκόμασταν στο Παλέρμο της Σικελίας για την πρώτη μας συνάντηση, για την οποία επιφυλασσόμαστε να γίνει μελλοντικά αν όλα πάνε καλά με την πανδημία.

Στην διάσκεψη αυτή συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές και από τα τέσσερα σχολεία. Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν τεράστιος κι αδημονούν να ταξιδέψουν μελλοντικά για να γνωριστούν κι από κοντά. Όλα κύλησαν ομαλά. Οι μαθητές συμμετείχαν αυτό το τριήμερο σε διάφορες δραστηριότητες όπως παρουσιάσεις των έργων που έχουν παράγει ως τώρα και των πειραμάτων που έχουν διεξάγει πάνω στην κλιματική αλλαγή. Επίσης έφτιαξαν ένα κολάζ και συμμετείχαν σε κουίζ και παιχνίδια πάνω στο θέμα μας.

Παρά τις μεγάλες αντιξοότητες με τα σχολεία κλειστά σε όλη σχεδόν την διάρκεια του σχολικού έτους και με τους μαθητές να εργάζονται περισσότερο διαδικτυακά με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και λιγότερο δια ζώσης το τελικό αποτέλεσμα των έργων που παρουσιάστηκαν ήταν αρκετά υψηλό. Όλοι πλέον αδημονούμε για την δεύτερη συνάντησή μας το επόμενο σχολικό έτος και για τις πιθανές μετακινήσεις μας.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE