Εστίαση: Εν αναμονή των διευκρινίσεων για τους ΚΑΔ

Θέμα ωρών είναι οι διευκρινιστικές οδηγίες αναφορικά με τον τρόπο που θα λειτουργήσει η εστίαση από τη Δευτέρα, μετά και την αναστάτωση που προκλήθηκε αναφορικά με την αρχική απόφαση και τους ΚΑΔ με αποτέλεσμα μεγάλη μερίδα του κλάδου να μην μπορεί να ανοίξει.

 

Έτσι, την Μ. Πέμπτη αναμένεται να επιτραπεί τελικά τη λειτουργία και των καφέ-μπαρ, των καταστημάτων δηλαδή που έχουν κύριο κωδικό αριθμό δραστηριότητας (ΚΑΔ) 56.30.10.04.

 

Τις εξαγγελίες αυτές προανήγγειλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση της Μεγάλης Τετάρτης, λέγοντας ότι «αύριο θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και που αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζομένους σε αυτά.

 

Αναφερόμενος στην εστίαση επανέλαβε ότι από τις 3 Μαΐου επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί και μόνο για καθήμενους. Τόνισε δε, ότι δεν επιτρέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική,

 

Σχετικά με τα sms είπε ότι για τη μετακίνηση σε κατάστημα εστίασης και καφέ θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6, καθώς απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην καταργηθούν τα μηνύματα μέχρι το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων στις 15 Μαΐου.

 

Aπό τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα, το πέρας κυκλοφορίας καθορίζεται στις 11 το βράδυ. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 10.45 μμ. «Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 11», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, από αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, αίρονται οι απαγορεύσεις για τις διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας.

 

Οι επαγγελματίες του κλάδου μετρούν αντίστροφα και βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να επαναλειτουργήσουν στις 3 Μαΐου, έχοντας παράλληλα λάβει τη δέσμευση ότι έως στις 10 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την χρηματοδότηση ΕΣΠΑ των 330 εκατ. ευρώ και πως οι εκταμιεύσεις θα γίνουν έως το τέλος του ίδιου μήνα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE