Αχαΐα: Ούριος άνεμος για τα αιολικά πάρκα - Ενδιαφέρον για την περιοχή μας

Με 25 αιτήσεις για ΑΠΕ, βρίσκονται σε αναμονή στη Δυτική Ελλάδα, μια από τις περιφέρειες που προσελκύουν επενδύσεις σε αυτό τον τομέα. Από τα στατιστικά για τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ των έργων ΑΠΕ ανά Περιφέρεια προκύπτει πως η Δυτική Ελλάδα, διαθέτει σε λειτουργία έργα ισχύος 373 MW.

Πριν από λίγες ημέρες, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση στον κύκλο υποβολής αιτήσεων του Φεβρουαρίου εκ μέρους της ΡΑΕ, με 477 αιτήσεις συνολικής ισχύος 8,86 GW.

Μεταξύ των αιτήσεων για νέα έργα ΑΠΕ όλων των τεχνολογιών «φιγουράρουν» αρκετά μεγάλα επενδυτικά project. Στην Δυτική Ελλάδα έχουν υποβληθεί αιτήματα για οκτώ αιολικά πάρκα και συγκεκριμένα τρία στην Αιτωλοακαρνανία και πέντε στην Αχαΐα.

Για την Αιτωλοακαρνανία, αίτηση έχει υποβάλει η κοινοπραξία Αιολική Καλυδώνος ΙΙ για την κατασκευή και λειτουργία αιολικού πάρκου δυναμικότητας 141 Mw στον όρμο Καλυδώνας, η Τρίτων Διεθνής Ενεργειακή ΑΕ για την κατασκευή αιολικού πάρκου 22 Mw στην Παραβόλα και η κοινοπραξία SINOBAR & Σια για αιολικό στην Κορφούλα Αμφιλοχίας δυναμικότητας 36 Mw.

Στην Αχαΐα, κατατέθηκαν αιτήσεις για ένα αιολικό πάρκο στα Ξερόβουνα Ακράτας δυναμικότητας 12 Mw από την εταιρεία «Αλ. Λυκουργιώτης» και για τέσσερα αιολικά πάρκα σε αντίστοιχες περιοχές των Καλαβρύτων συνολικής ισχύος 120 Mw, από την κοινοπραξία Ε-P Αιολικά Πάρκα Λιβάδια AE.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE