Θεσσαλονίκη- Σκληρές εικόνες: Ανοίγουν 300 τάφους για νεκρούς από κορωνοϊό

Μακάβριες είναι οι εικόνες από τα νεκροταφεία στη Θεσσαλονίκη. Ανοίγονται διαρκώς νέοι τάφοι για τα θύματα από κορονοϊό, τα οποία αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς.

Οι εικόνες από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από τα κοιμητήρια στην περιοχή της Θέρμης είναι αποκαρδιωτική.

Φρέσκο χώμα χωρίς ταφόπλακα, κηδείες με τον ιερέα και παρουσία λιγοστών συγγενών, άνθρωποι που θρηνούν για τους αγαπημένος τους που έχασαν τη ζωή τους χτυπημένοι από τον φονικό ιό και έχουν έρθει να αφήσουν ένα λουλούδι και να ανάψουν το καντήλι.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του GRTimes.gr, λίγο πιο δίπλα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν καθημερινά εργασίες, φορώντας ειδικές στολές, έτσι ώστε να ανοίξουν νέοι τάφοι.

Από αύριο, Παρασκευή (04.12.2020) θα αρχίσουν προεργασίες για τη δημιουργία ενός ακόμα χώρου μέσα στα κοιμητήρια Θέρμης. Θα ανοίξουν τουλάχιστον 300 νέοι τάφοι για να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που χρειαστεί.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, συνίσταται οι σοροί των νεκρών από κορονοϊό να τοποθετούνται σε ειδικές σακούλες μέσα στα φέρετρα που είναι σφραγισμένα και τυλιγμένα με διπλή σειρά νάιλον.

Οι σοροί πρέπει να μείνουν θαμμένοι για 10 χρόνια, ενώ ενταφιασμός τους γίνεται σε ξεχωριστό χώρο, απομακρυσμένο από το υπόλοιπο κοιμητήριο…

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE