Μεγάλος Ποντιάς: Λαμπρά εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου

Παρουσία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ΄Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου, τελέσθηκαν σήμερα Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020, τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου Μεγάλου Ποντιά.

Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιερωνύμου ο οποίος εξήρε τον αγώνα και τις προσπάθειες του εφημερίου του Ναού πατρός Αθανασίου Γεωργόπουλου, που υπηρετεί εκτός από την ενορία του Μεγάλου Ποντιά και άλλα οκτώ χωριά, με επιμέλεια, εκκλησιαστική αρτιότητα και διατηρεί τους Ιερόυς Ναούς και τα παρεκκλήσια σε άριστη κατάσταση.

Επιβραβεύοντας τις προσπάθειες του πατρός Αθανασίου, ο Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος, τον τίμησε με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.

Πρωτοπρεσβύτερος στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι οφφίκιο που αποδίδεται σε έγγαμο μόνο κληρικό που φέρει τον δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης. Είναι ο ανώτερος βαθμός στον οποίο μπορεί να φτάσει έγγαμος κληρικός. Διακρίνεται από τον πρεσβύτερο, καθώς φοράει επιγονάτιο και σταυρό. Ευρίσκεται μετά τον Πρεσβύτερο και πριν από τον Πρωθιερέα. Ξεχωρίζει για την έντονη ποιμαντική του δραστηριότητα στις ενορίες με έμφαση στο κοινωνικό έργο, την ιερά εξομολόγηση, τις ομιλίες, τη στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, την εμψύχωση της νεολαίας και τη λειτουργική ζωή.

Ακολούθησαν τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου, που στεγάζεται στο διαμορφωμένο παλιό σχολείο του χωριού που διαμορφώθηκε σε φιλόξενη αίθουσα που την συνοδεύουν όλα τα σύγχρονα μέσα.

Η εκδήλωση έκλεισε με γεύμα που παρέθεσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο στην νέα αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, παρουσία όλων των παρεβρισκομένων.

Παραβρέθηκαν: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ, Νασιώτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ζησιμόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Κέντρου Παιδιού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου κ. Φλογεράς, το Τοπικό Συμβούλιο, και πολλοί άλλοι.

ΦΩΤΟ από kalavrytanews.com

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE