«Ναι» στη χρήση μάσκας στο σχολείο από την Παιδοπνευμονολογική Εταιρεία

Σε ένα επιστημονικό κείμενο με τίτλο “Ομοφωνία” η Ελληνική Παιδοπνευμονολογική Εταιρεία απαντά σε όλες τις αμφισβητήσεις και απορίες σχετικά με την αναγκαιότητα, αλλά και την ορθή χρησιμοποίηση της μάσκας στο σχολείο.

 

Είκοσι μέλη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με την συμβολή του Αν. καθηγητή Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπου Ανταχόπουλου και του Πανεπιστημιακού Υπότροφου ΑΠΘ Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας Ηλία Ηωσιφίδη,απαντούν σε όλα τα επιχειρήματα των “αντιρρησιών της μάσκας στο σχολείο”, με παραπομπή σε επιστημονικές πηγές και μελέτες της παγκόσμιας βιβλιογραφίας για τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2.

 

Οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί: “Δεν υπάρχουν δεδομένα μέχρι σήμερα που να υποστηρίζουν ότι η χρήση μάσκας είναι επιβλαβής για την υγεία των παιδιών, ενώ το διοξείδιο του άνθρακα δεν εγκλωβίζεται στη μάσκα”.

 

Οι γιατροί δίνουν, επίσης, όλες τις χρήσιμες συμβουλές που χρειάζονται οι γονείς για εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους να χρησιμοποιούν με ασφάλεια τη μάσκα στο σχολείο, ως αναγκαίο μέσο προστασίας της μαθητικής κοινότητας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας από την πανδημία του κορονοϊού.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE